Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Vi rekryterar en doktorand till utbildning på forskarnivå. För mer information om forskarutbildning vid Karolinska Institutet (KI), se:
http://ki.se/doktorand/om-utbildning-pa-forskarnivå.

Forskargrupp
Anställningen är knuten till forskningsprogrammet Fex-Can som består av ett antal seniora forskare, postdoktorer och två doktorander. Flera forskningsprojekt fokuserar på frågor om sexualitet och fertilitet i samband med cancer. Forskningsprogrammet tillhör avdelningen Reproduktiv hälsa som bedriver forskning inom sexuell, reproduktiv och perinatal hälsa.

Forskarutbildningsprojektet och doktorandens uppgifter
Doktorandanställningen är knuten till forskningsprojektet Fex-Can Childhood, som fokuserar på sexuell funktion och oro över möjligheten att få barn hos unga vuxna som har behandlats för cancer i barndomen. Inom projektet har ett internetbaserat program utvecklats för att behandla sexuella problem och fertilitetsoro vilket ska testas i en randomiserad kontrollerad studie. Arbetsuppgifterna innefattar datainsamling, dataanalys och rapportering av resultat.

Behörighet till utbildning på forskarnivå
För att gå vidare i urvalsprocessen till en doktorandplats vid Karolinska Institutet måste den sökande uppfylla följande behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå (enligt Högskoleförordningen kap 7, 39§) har den som antingen har:

  1. avlagt en examen på avancerad nivå (master- eller magisterexamen), eller
  2. fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå (masternivå), eller
  3. på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Särskild behörighet
För att uppnå kraven på särskild behörighet krävs kunskaper i engelska motsvarande engelska B/engelska 6.

Sökande som uppfyller grundläggande behörighet (punkt 1 eller 2 ovan) genom akademisk utbildning från ett nordiskt lärosäte bedöms uppfylla kravet på engelska. För övriga sökanden gäller dokumenterade kunskaper i engelska genom internationellt godkända test såsom TOEFL och IELTS eller genom gymnasiala meriter. För information om hur engelskkunskaper kan verifieras, se länken nedan.

För information om grundläggande och särskild behörighet: http://ki.se/utbildning/behorighet-till-utbildning-pa-forskarniva 

Färdigheter och personliga egenskaper
Meriterande är erfarenhet av att delta i forskningsarbete med kvantitativa och kvalitativa metoder, erfarenhet av barnonkologisk eller onkologisk verksamhet, samt erfarenhet inom området sexuell och reproduktiv hälsa. Du ska vara noggrann och strukturerad samt ha god social kompetens och samarbetsförmåga. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska och engelska är nödvändig. Utbildningsbakgrund inom vård, psykologi eller gynekologi/obstetrik är ett krav.

Villkor
Den som blir utvald för att antas till utbildning på forskarnivå kommer att anställas som doktorand.

Ansökningsförfarande
Ansökan och kompletteringar ska skickas in via rekryteringssystemet Varbi.

Ansökan ska bestå av följande handlingar, på svenska eller engelska:

  • Ett personligt brev samt curriculum vitae
  • Dokument för bedömning av behörighet*: Kopia av examensbevis och betygshandlingar
  • Kopia av examensarbete och eventuella tidigare publikationer
  • Dokumenterade kunskaper i engelska motsvarande Engelska B/Engelska 6 (om ej examen från ett nordiskt lärosäte)
  • Andra dokument som styrker de ovan efterfrågade färdigheter och egenskaper

*Se http://ki.se/doktorand/behorighet-till-utbildning-pa-forskarniva för information om krav som ställs på dokumentation vid behörighetsbedömning.

Om motsvarande kunskaper åberopas (se punkt 3 vid grundläggande behörighet ovan) ska särskild blankett fyllas i och skickas in tillsammans med ansökan. Information om denna process samt blankett finns här: http://ki.se/doktorand/bedomning-av-motsvarande-kunskaper-for-grundlaggande-behorighet-till-utbildning-pa

Urval
Urval bland behöriga sökande görs med hänsyn till deras förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildning. En samlad bedömning av de sökandes meriter och lämplighet kommer att göras.

Följande bedömningsgrunder tillämpas vid KI:

- Dokumenterade ämneskunskaper av betydelse för forskningsområdet

- Analytisk skicklighet

- Övriga dokumenterade kunskaper/erfarenheter som kan ha betydelse vid urvalet

Urvalsprocessen inkluderar flera steg. De mest lämpliga sökanden kommer att gå vidare till nästa steg som inkluderar intervjuer och andra urvalsmetoder. Alla sökanden kommer att få information när rekryteringen är slutförd.

Anställningsform Doktorandplats
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Referensnummer 2-910/2019
Kontakt
  • Lena Wettergren, +46 8 524 836 50, lena.wettergren@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-03-05

Tillbaka till lediga jobb