Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Avdelningen för psykologi inrymmer 16 forskargrupper som bedriver forskning i skärningspunkten mellan psykologi och biomedicin. Anställningen kommer vara inom forskargrupp Ljótsson vid avdelningen för psykologi. Forskargruppen utvecklar och utvärderar internetbaserade psykologiska interventioner baserade på exponeringsbehandling för funktionella somatiska tillstånd samt tillhandahåller en digital plattform för andra forskare inom internetbehandlingsområdet.

Arbetsuppgifter
Som Postdoktor kommer du att arbeta med behandling och bedömning i internetbehandlingsprojekt. Du kommer att arbeta självständigt med att skriva vetenskapliga artiklar baserade på bl.a. metaanalys, mediationsanalys och hälsoekonomi samt handleda doktorander i statistik och metod. Arbetsuppgifterna inkluderar även att assistera i forskningsprojekt med att administrera plattformen för internetbehandlingsstudier samt att utveckla specifika applikationer inom plattformen.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. För tjänsten krävs även psykologlegitimation, grundutbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) och klinisk erfarenhet av KBT inom reguljär vård. En central efterfrågad kompetens är att kunna bedriva forskningsprojekt inom internetbehandling. Meriterande är att ha erfarenhet och kompetens i att arbeta med KBT vid funktionella somatiska tillstånd (till exempel hälsoångest eller smärtproblematik). Stor tonvikt läggs vid kunskaper inom statistik och vetenskaplig metod samt genom vetenskapliga publikationer påvisad kompetens att bedriva behandlingsforskning med KBT-metoder. Vi söker även färdigheter inom HTML och Javascript. Dessutom behöver sökande ha mycket goda kunskaper i svenska samt behärska engelska på hög nivå, i både tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt på personliga egenskaper såsom initiativkraft, ansvarskänsla, analys- och samarbetsförmåga.


Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6982/2018
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, Personaladministratör,, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Brjánn Ljótsson, Forskargruppledare,, Brjann.Ljotsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
Publicerat 2018-12-11
Sista ansökningsdag 2018-12-21

Tillbaka till lediga jobb