Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Tjänsten är placerad vid institutionens lednings- och administrationskansli, belägen på Huddinge Campusområde. Administrationen består idag av 17 medarbetare som hanterar frågor och lämnar stöd kring institutionens ekonomi, personalfrågor, utbildningsadministration, forskarutbildning samt information- och webbfrågor.

Vi söker en personalhandläggare till institutionens personalavdelning. I avdelningens uppdrag ingår bl.a. att arbeta både strategiskt och operativt inom områdena personal- och ledarskapsutveckling, kompetensförsörjning, rekrytering, rehabilitering, praktisk lönehantering och lönebildning, arbetsmiljö och friskvård. Även förhandlings- och avtalsfrågor, samt likabehandlingsfrågor ingår i avdelningens uppdrag.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande. En stor del av arbetet innebär att ha en konsultativ roll gentemot våra sektioner och dess medarbetare. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att:

 • Ge konsultativt stöd åt institutionens chefer, administratörer och anställda i allmänna personalfrågor samt tolkning av lagar och avtal inom personalområdet
 • Driva och delta i olika projekt, gällande exempelvis kompetensutveckling och lönerevision
 • Fungera som backup i handläggning av rekryteringsärenden
 • Hantera anställningsärenden och förlängningar i nära samarbete med sektionerna
 • Registrera personal- och lönehändelser i lönesystemet Primula
 • Granska reseräkningar
 • Andra arbetsuppgifter som förekommer på avdelningen

Tjänsten är ett vikariat med tillsättning omgående, dock längst till och med 2014-05-31.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom HR och ser att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet, gärna inom den statliga sektorn. Du har god analytisk och organisatorisk förmåga och bör ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av de lagar och förordningar som styr arbetsrätten inom statliga sektorn.

Som person tror vi att du har ett stort intresse för HR-frågor och är villig att driva och utveckla dessa tillsammans med gruppen. För arbetet krävs att du har stark integritet, ett positivt sätt och en förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2593/2013
Kontakt
 • Ulla Cronfalk-Hernlund, Personalchef, Ulla.Cronfalk-Hernlund@ki.se, 08-524 868 18
Facklig företrädare
 • Erika Franzén, SACO, 08-524 888 78
 • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
 • Carina Dahlin, OFR, 08-524 836 92
Publicerat 2013-07-02
Sista ansökningsdag 2013-07-28

Tillbaka till lediga jobb