Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Avdelningen för Ögon och Syn vid S:t Eriks Ögonsjukhuset ansvarar för två tredjedelar av undervisningen av alla kurser som ingår i Optikerprogrammets grundutbildning samt hela Magisterutbildningen i klinisk optometri. I anslutning till utbildningen bedrivs forskning inom ögonområdet. En stor del av forskningen involverar strukturella mätningar av ögat, huvudsakligen med OCT teknik (Optical Coherenc Tomography). Utöver detta har enheten flera uppdragsutbildningar. Optikerutbildningarna kommer inom en snar framtid flytta till ny ögonsjukhuset som nu byggs i anslutning till nya Karolinska sjukhuset (Solna). Detta medför att vår verksamhet står inför nya och spännande utmaningar i och med att vår kliniska verksamhet kommer att utökas.

Arbetsuppgifter
Vi söker en klinisk lärare om 100 % som kan arbeta i anslutning till vår kliniska utbildningsverksamhet. I arbetet ingår även traditionell optometrisk butiksdrift samt administration och planering av klinisk undervisning. Butiksdriftsdelen omfattar bokning av patienter, handledning i och egen tillpassning av synhjälpmedel. I anslutning till den kliniska undervisning ingår handledning vid patientbesök för både grund- och magisterutbildningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad optiker med magisterexamen (eller motsvarande kompetens, t.ex. Diagnostisk optometri eller arbete inom ögonsjukvården). Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi välkomnar personer som har en vilja att växa och utvecklas i sin pedagogiska och kliniska kompetens. Du ska vara positiv och utåtriktad samt ha en hög social kompetens för att kunna möta våra studenter och patienter. Viktigt är även förmågan att kunna jobba såväl i team som självständigt, samt kunna ta eget ansvar för att ständigt utveckla vår kliniska utbildningsverksamhet. Du har dessutom datavana (journalsystem, t.ex. Optitec) och kunskaper inom Officepaketet (framförallt Excel). Att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i tal och skrift är en självklarhet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6881/2018
Kontakt
  • Rune Brautaset, Forskargruppsledare, rune.brautaset@ki.se
  • Anna Wendel, Personaladministratör, anna.wendel@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-31

Tillbaka till lediga jobb