Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning

Ivanka Savics forskargrupp är medlem i Stockholm Brain Institute (SBI) för kognitiv och teoretisk neurovetenskap. Centret har en omfattande expertis inom neuroimaging metoder inkl. fMRI, och PET. Savics grupp arbetar sedan många år tillbaka med hur våra beteenden är kopplade till hjärnans funktion och anatomi. Gruppen arbetar internationellt. Aktuella studier handlar om hur stress, epilepsi, och könshormoner (separata projekt) påverkar hjärnan och skall leda till utveckling av nya behandlingsmetoder. Vidare undersöker gruppen huruvida det finns skillnader mellan den manliga och kvinnliga hjärnan, samt vilka faktorer påverkar vår könsorientering och könsidentitet. Syftet är att kunskap om eventuella skillnader kommer att leda till en bättre förståelse av vissa sjukdomar som av en för närvarande oklar anledning drabbar män och kvinnor olika. Ytterligare forskningslinjer rör mekanismer bakom epileptiska anfall samt olika dofters påverkan av hjärnan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av neuropsykologi och MR. Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara att:

utföra neuropsykologiska tester, hantera bokningar av olika beteendeexperiment samt sammanställa testdata i statistiska program.

självständigt utföra magnetkameraundersökningar efter att ha fått utbildning (deltagande i s.k. MR kurs ordnas av arbetsgivaren).

analysera data MRI studier med utvärderade program och efter initial handledning.

Personen som innehar tjänsten skall arbeta med flera olika bildbearbetningsmetoder och kunna förmedla kunskap till andra i gruppen (t ex studenter).

Ta hand om enkla luktexperiment.

Göra data backup.

Möjligheter finns för egen utveckling genom kurser, föreläsningar, internationellt utbyte.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning som psykolog, biomedicinare, civilingenjör med inriktning bioteknologi eller motsvarande. Laboratorieerfarenhet från olika biokemiska analysmetoder är inte meriterande för denna tjänst. Du förutsätts vara flytande i tal och skrift i både engelska och svenska.

Erfarenhet av MR, bildanalyser samt goda statistik kunskaper är meriterande. Du som söker är flexibel, organiserad och van vid att leverera i tid. Du är social och kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2365/2013
Kontakt
  • Ivanka Savic-Berglund, professor och forskargruppsledare , 08-524 832 65
Facklig företrädare
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-524 860 55
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08-517 734 50
Publicerat 2013-06-18
Sista ansökningsdag 2013-08-15

Tillbaka till lediga jobb