Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

KI Biobank är en core facilitet som tillhandahåller tjänster och infrastruktur för preanalytisk provhantering. Våra kunder är världsledande forskare och vårt uppdrag är att bidra med stöd och rådgivning om insamling, hantering och förvaring av prov i medicinska forskningsstudier. Med hjälp av avancerade automations- och IT-lösningar och med utvecklingsmetoder hämtade från LEAN jobbar vi för att upprätta strömlinjeformade provhanteringsprocesser med högre kvalitet till lägre kostnad. Vår målsättning är att bli en världsledande medicinsk biobank. IT-gruppen inom KI Biobank står nu inför utökade utmaningar med att utveckla en förbättrad IT-arkitektur. Vi behöver därför förstärka gruppen och utlyser 1 - 2 tjänster som systemutvecklare för att delta i våra utvecklingsprojekt i forskningsnära miljö, och med stora möjligheter att påverka både din egen och verksamhetens utveckling.

Arbetsgruppen

KI Biobanks IT-grupp är ett dedikerat team som tillhandahåller IT-stöd till verksamhetens användare och kunder. Ett av gruppens främsta uppdrag är att utveckla ett labdatasystem (LIMS) till stöd för den automatiserade provhanteringen på biobankens lab. Gruppen arbetar även med utveckling och förvaltning av system för studiehantering åt forskare, såsom CRM, CMS och enkätsystem. Mer information hittar Du på ki.se/kibiobank

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Arbetet omfattar till större del att konfigurera och utveckla biobankens LIMS-system för laboratoriets processer, men även delta i och leda andra utvecklingsprojekt inom verksamheten.

Du kommer att ingå i vårt utvecklingsteam vilket innebär att Du deltar i hela utvecklingskedjan från behovskartläggning och kravinsamling, design och utveckling till implementation, test och produktionssättning samt support.

Vi är inne i en fas av att förändra vårt arbetssätt vilket gör att processkartläggning, kontinuerlig förbättring och dokumentation blir en naturlig del av arbetet.

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning inom IT och/eller bioteknik. Du har erfarenhet av systemutveckling och programmering och har mycket goda kunskaper i informationsmodellering och databashantering. Erfarenhet av arbete med laboratorieinformationssystem samt arbete inom medicinsk/biologisk utvecklingsmiljö är meriterande. Meriterande är även erfarenhet av projektledning, agil systemutveckling samt systemintegration

Eftersom utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med kollegor förutsätter vi att Du har god samarbetsförmåga och trivs med att tillhöra ett team. Vi tror att Du som person är ansvarsfull samt kan planera och organisera ditt arbete. Vi ställer höga krav på förmågan att kommunicera och dokumentera, och att Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom tjänsten innefattar regelbunden kontakt med forskare och laboratoriepersonal ser vi också att Du är flexibel och serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Anställningen

Som anställd vid KI Biobank bidrar Du till nya framsteg i den medicinska forskningsfronten i Sverige. Du kommer att få arbeta i ett fokuserat och hängivet team där alla har möjlighet att bidra till gemensamma målsättningar, och att påverka arbetssätt och teknikval.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. KI tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi kommer att påbörja intervjuer under ansökningstiden, så vi tar gärna emot Din ansökan så fort som möjligt.

Karolinska Institutet eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet NetRecruiter.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2123/2013
Kontakt
  • Mark Divers, avd. chef, epost: mark.diver@ki.se , 08- 524 823 01
  • Eva Bürén, IT-chef, epost: eva.buren@ki.se , 08- 524 823 18
  • Sofia Anderberg, personalhandläggare, sofia.anderberg@ki.se, 08 524 870 02
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84
Publicerat 2013-07-03
Sista ansökningsdag 2013-08-11

Tillbaka till lediga jobb