Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Tjänsten är förlagd på avdelningen för Motivation Kompetens och Hälsa på sektionen för psykologi. Avdelningens forskning handlar huvudsakligen om högskolestudenters psykiska hälsa och studievillkor samt om den nyutexaminerade högskolestudentens etablering och utveckling på arbetsmarknaden. Inom avdelningen bedrivs också forskning om psykosocial arbetsmiljö och dess inverkan på risker och kvalitet i arbete. Gruppen består idag av fyra seniora forskare, assistenter, doktorander samt magisterstudenter.

Arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du leda ett forskningsprojekt som handlar om trafikpiloters arbetsvillkor, hälsa och flygsäkerhet, med övergripande ansvar för forskningsprojektets vetenskapliga innehåll, genomförande och administration. Detta innefattar att koordinera, administrera och genomföra projektets datainsamlingar samt att utveckla de instrument som är relevanta för detta och genomföra analyser av insamlad data. I detta ingår att genomföra kvantitativa och kvalitativa analyser samt att sammanställa skriftliga och muntliga vetenskapliga redovisningar som kommer att ligga till grund för vetenskapliga artiklar, rapporter och föreläsningar.

I arbetsuppgifterna ingår också att organisera övriga projektmedlemmars arbete i och handleda deltagande psykologstudenter, samt regelbundna kontakter med och återkoppling till projektets externa samarbetspartners och forskningsfinansiär.

Kvalifikationer
Sökande ska vara disputerad och ha tidigare arbetslivserfarenhet av forskningsprojekt inom arbets- och flygpsykologi. Forskningsmässigt bör personen ha inriktning mot forskning som handlar om det moderna arbetslivets villkor och konsekvenser vad gäller styrning (New public management), kompetenskrav och arbetsvillkor och hälsa.

God kunskap och erfarenhet av de datainsamlings- och analysmetoder som kommer att användas i projektet fordras, liksom erfarenhet av att självständigt skriva vetenskapliga artiklar och rapporter. Meriterande är att personen i tidigare arbetspsykologiska projekt har etablerat kontakter och nätverk såväl på arbetsgivar- och arbetstagarsidan hos relevanta myndigheter.

Personen bör ha god kommunikationsförmåga, vara noggrann och strukturerad med hög ansvarskänsla, ha initiativkraft samt pedagogisk skicklighet och vana vid vetenskapliga presentationer och kunskapsspridning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4187/2017
Kontakt
  • Sandra Mathisen, personaladministratör, 08-524 830 45
  • Petter Gustavsson, forskargruppsledare, 08-524 836 59
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2017-09-21
Sista ansökningsdag 2017-09-30

Tillbaka till lediga jobb