Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Avdelning
Karolinska Institutet Center of Neurodevelopmental Disorders (KIND) är ett FoUU-centrum inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF, t.ex. autismspektrumstörningar och ADHD). Centrumet är ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet och Stockholms Läns Landsting med målet att förbättra forskning och vård inom området samt sprida ny kunskap genom utbildning och utveckling till hälso- och sjukvården, skola, socialtjänst, patienter och anhöriga etc.

Arbetsuppgifter
Som enhetsadministratör har du en central roll vid centret för intern kommunikation, koordinering och samverkan samt att säkerställa att formella rutiner utförs enligt gällande regler och praxis. Framförallt assisterar du föreståndaren och hans biträdare samt forskargruppsledarna i deras arbete. Bland annat ingår följande arbetsuppgifter i tjänsten:

 • Enklare ekonomiadministration; hantering av fakturor i Agresso web samt bistå enheten med överblick över ekonomin.
 • Enhetens resebeställare: administrera resor till enhetens medarbetare samt externa föreläsare/samarbetspartners.
 • Enklare personaladministration; reseräkningar, utlägg, arvoden, sjukrapportering samt ge administrativt stöd till medarbetarna på enheten.
 • Förbereda inför möten, ordna inköp, boka lokaler etc.
 • Förbereda inför nya medarbetare och introducera dessa i verksamheten.
 • Kontakt med och ta emot gästforskare och studenter.
 • Administrativa uppgifter kopplade till pågående forsknings- och utvecklingsprojekt.
 • Utbildningsadministration; se till att betyg registreras i Karolinska Institutets databas för studiedokumentation LADOK.
 • Uppdatera enhetens hemsida.

Kvalifikationer
För att passa i rollen krävs att du är en självgående administratör med lång erfarenhet från administrativt arbete. Då du har mycket kontakt med kollegor, deltagare och föreläsare krävs att du som person är utåtriktad, har god serviceanda och lätt för att skapa goda relationer till dina uppdragsgivare och medarbetare. Du är noggrann, har gott omdöme, är snabb och effektiv samt kan driva och utveckla processer. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska, samt har ett brinnande intresse för att planera och organisera.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4957/2016
Kontakt
 • Sven Bölte, sven.bolte@ki.se
Facklig företrädare
 • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08 - 5177 34 50, lars.ahrlund@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2016-12-05
Sista ansökningsdag 2017-01-31

Tillbaka till lediga jobb