Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker nu en postdoktor till ett forskningsprojekt som syftar till att underlätta tidig diagnos och behandling vid lungcancer. Projektet har en translationell omvårdnadsforskningsansats och vi kombinerar patientrapporterade data om den upplevda kroppen (symptom och besvär) och data om den biologiska kroppen (biomarkörer i form av till exempel proteiner och avbildningar). Vi har utvecklat ett instrument för att undersöka tidiga hälsoförändringar som kan förekomma vid lungcancer och parallellt med patientrapporterade data samlar vi in biologiska data för biomarkörsanalys. Projektgruppen omfattar personer från ett brett spann av akademiska nivåer och discipliner och vi söker nu ytterligare en postdoktor till gruppen. Anställningen är på 100 % i två år med tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att tillträde kan ske så snart som möjligt.

Din roll

Du kommer att ingå i en interdisciplinär projektgrupp med ett öppet klimat där vi utvecklas tillsammans, lär av varandra och där samarbete är ledordet. Arbetet innebär att i samarbete med projektgruppens medlemmar planera projekt, samla in och analysera data samt skriva vetenskapliga artiklar. Arbetet kommer också att innefatta att analysera och skriva vetenskapliga artiklar på redan insamlade data och att bidra till vidareutvecklingen av det elektroniska och interaktiva frågeformuläret. Vidare kan arbete med att sammanställa systematiska litteraturöversikter inom området komma att ingå. Undervisning inom Avdelningen för omvårdnads uppdrag på grund, avancerad och forskarutbildningsnivå kan vid eget önskemål komma att ingå som en del av tjänsten.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen (gärna inom medicin och hälsa) eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vi söker dig som liksom vi drivs av att utveckla vården för personer som lever med eller har risk att utveckla allvarlig sjukdom. Du behöver ha en god samarbetsförmåga och vara strukturerad, självständig och flexibel då projektet inkluderar kontakt med många personer inom olika verksamheter. Du ska ha grundläggande kunskaper i människans biologi och patofysiologi, erfarenhet av projektledning och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Meriterande för anställningen är klinisk erfarenhet av svensk hälso- och sjukvård, erfarenhet av att genomföra och analysera kliniska studier där olika typer av data kombineras (patientrapporterade utfall, biomarkörer och andra kliniska data), systematiska litteraturstudier samt erfarenhet av enkätkonstruktion och utvärdering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Forskargrupp Lars E. Eriksson

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 januari 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4146/2024
Kontakt
  • Lars E. Eriksson, 08-52480000
  • Johanna Lundblad, 08-52486835
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-10-31
Sista ansökningsdag 2025-01-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb