Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid vår institution finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med toppforskare och pedagoger i gränslandet mellan psykologi, neurovetenskap och medicin för att gemensamt försöka förstå hur hjärnan fungerar. Vi erbjuder en engagerande och internationell miljö där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning och utbildning på internationell toppnivå.

Din roll

Vi söker en person som kan leda arbetet med att initiera och utveckla ett nytt utbildningsprogram som ligger i gränslandet mellan neurovetenskapens delområden kognitiv-, system- samt beräkningsbaserad neurovetenskap. Dina arbetsuppgifter kommer att fokusera på att initialt bygga samarbeten med existerande program samt sedan att sammanställa alla kurser samt associerad dokumentation.

Anställningen är på deltid (20%). 

Vem är du?

Tidigare erfarenhet av undervisning samt kursledarskap för kurser med fokus på datavetenskap och machine learning modeller krävs. Det är mycket meriterande att ha tidigare erfarenheter av forskning inom de av programmets centrala delområden, kognitiv-, system- samt beräkningsbaserad neurovetenskap. Det är vidare mycket meriterande att ha tidigare erfarenhet av programdirektörskap inom relaterat ämnesområde. Då anställningen innebär lika delar kommunikation på engelska som väl svenska måste du ha goda kunskaper i både tal och skrift inom båda språken.

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet och för anställningen relevant undervisning. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 juni 2024. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2287/2024
Kontakt
  • Johan Lundström, Forskargruppsledare, johan.lundstrom@ki.se
  • Lisa Rister Walker, HR-partner, lisa.rister@ki.se;08-52483287
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb