Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Är du redo att ta dig an en spännande roll som projektsamordnare för vår banbrytande PEPS-studie? Vi söker en engagerad och målinriktad individ som vill vara en del av vår stora multinationella och multicenterstudie. PEPS-studien bedrivs av medicinsk enhet för neonatologi vid Karolinskas sjukhuset och fokuserar på att undersöka effekterna av probiotikatillskott till bröstmjölk för extremt prematura barn (PEPS trial, ClinicalTrial.gov ident Nr.: NCT05604846 ). Som projektsamordnare kommer du att spela en central roll i att driva och samordna detta viktiga projekt där alla regionsjukhus i Sverige och även alla danska Universitetskliniker ingår.

Din roll

Projektsamordnaren har ansvaret för att effektivt organisera och samordna forskningsteam i Stockholm samt nationellt och internationellt, med regelbundna gemensamma möten. Ditt huvudsakliga ansvarsområde omfattar att koordinera och övervaka hela studiens förlopp. Detta innebär att aktivt övervaka och stödja rekryteringsprocessen, säkerställa smidig överföring av studiepatienter från regionalsjukhus till satellitsjukhus, och säkra tillgången på studieprodukter på samtliga platser. Dessutom ingår det i dina uppgifter att övervaka och hantera all dokumentation som är relaterad till studien.

I samarbete med huvudprövaren (PI) är du ansvarig för att säkerställa att studien följer de etablerade riktlinjerna för God Klinisk Praxis (GCP). Du uppmuntras att kontinuerligt optimera och effektivisera processer för att säkerställa en smidig genomförande av studien.

Dina arbetsuppgifter innefattar även hantering av datainsamling, logistik för transport, kommunikation med nationella och internationella samarbetspartners, kostnadsberäkningar samt granskning och förhandling av avtal med olika intressenter, både internt och externt.

Utöver detta ansvarar du för att koordinera och övervaka uppföljningen av patienter, inklusive arrangemang för apparativa undersökningar. Din roll är av central betydelse för att säkerställa en effektiv och framgångsrik genomförande av studien.

Vem är du?

Vi söker en projektsamordnare med förmågan att driva en stor och komplex multinationell och multicenterstudie. Personen behöver ha kapacitet att hantera flera uppgifter samtidigt, kommunicera effektivt med alla studieparter, ha förmåga att snabbt hitta lösningar och vara tillgänglig. Det är viktigt att personen har kunskap i elektronisk datahantering av olika slag, samt goda kunskaper i Excel och RedCap. Flytande svenska och engelska i både tal och skrift är också nödvändigt. Inga medicinska förkunskaper är absolut nödvändiga men en viss medicinsk grundförståelse är önskvärd.

Krav:

 • Grundutbildning inom hälso- och sjukvård, gärna inom medicin, biomedicin, farmakologi eller nutrition.
 • God kännedom och utbildning inom GCP (Good Clinical Practice) samt de lagar/regler och riktlinjer som ligger till grund för hur kliniska studier av olika slag ska bedrivas.
 • Mycket goda kunskaper i engelska (skrift och tal) och svenska.
 • Vana av att jobba i stora grupper, god kommunikationsförmåga och ledningskraft.
 • God datorvana inkluderande arbete med olika IT-system och Microsoft Office-paketet.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av forskningsarbete inkluderande barnpatienter.
 • Erfarenhet av projektledning och administration inom forskning.
 • Egen forskningsaktivitet eller forskningsmeriter.
 • Kunskaper i statistik.
 • Kunskaper i nutritionsvetenskap eller mikrobiologi/molekylär biologi.
 • Kunskaper i tyska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Detta är en tidsbegränsad anställning på ett år som projektsamordnare. Omfattningen kan vara heltid eller deltid enligt överenskommelse men med minst 50% omfattning.

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 5 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1359/2024
Kontakt
 • Alexander Rakow, MD PHD, alexander.rakow@ki.se
 • Karin Björström, HR-partner, karin.bjorstrom@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
 • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb