Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vill du vara med och rekrytera framtidens KI för banbrytande forskning?
Här får du möjlighet att både arbeta självständigt och i team i en dynamisk och kreativ organisation. 

Till två tillvidaretjänster söker vi nu drivna handläggare som vill arbeta med lärarrekryteringar vid Karolinska Institutet.

Din roll

En stor del av ditt arbete kommer att handla om att självständigt driva rekryteringsprocesser framåt, säkerställa att gällande regelverk följs, förbereda beslutsunderlag samt föredra ärenden i olika beslutande organ. I arbetsuppgifterna ingår också att tillsammans med andra handläggare delta i utvecklingsarbete och andra förekommande uppgifter vid enheten.

Du kommer ingå i en grupp bestående av sex handläggare och en gruppledare inom KI:s HR-avdelning. Gruppen ger service till en central nämnd som bereder och beslutar i ärenden avseende anställningar av professorer och lektorer.

I din roll som handläggare ansvarar du för beredning, handläggning och föredragning av rekryteringsärenden. Du arbetar utifrån olika interna regelverk med stöd av arbetsrättsliga och förvaltningsrättsliga författningar för att kunna erbjuda stöd och service till Karolinska Institutets institutioner och rekryterande chefer.

Vem är du?

Vi söker dig som har kunskap och erfarenhet av handläggande, utredande eller projektledande arbetsuppgifter och har en utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget. Företrädesvis en högskoleutbildning inom HR/PA, samhällsvetenskap, juridik eller liknande.

Vi söker dig som har förmågan att planera, organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du ska besitta förmågan att arbeta självständigt och kunna driva ditt arbete framåt samtidigt som du är flexibel och snabbt kan ändra fokus vid behov.

Du ska ha förmågan att snabbt sätta dig in i din nya roll, ta ansvar för dina arbetsuppgifter och ta egna initiativ. Du förutsätts vara noggrann och strukturerad för att kunna hantera en stor arbetsbörda under vissa delar av året.

Då du kommer arbeta i grupp och ha flera kontaktytor inom organisationen, förutsätts att du har en mycket god samarbetsförmåga och är mån om att skapa och bibehålla goda relationer. Du har ett ödmjukt förhållningssätt och inger förtroende genom din kommunikativa förmåga.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är väldigt viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s institutioner.

Att arbeta vid HR-avdelningen förutsätter även en tydlig arbetsgivarroll, insikt och förståelse för hela KI:s verksamhet, servicekänsla samt ett professionellt och lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. En del av arbetet kan under vissa förutsättningar utföras på distans.

För att vara effektiv i rollen som HR-specialist behöver du vara en van användare av olika IT-verktyg, som till exempel Office-paketet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2151/2023
Kontakt
  • Catalina Pacef, tf teamledare, 08-52486136,catalina.pacef@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb