Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

På enheten för Metaller och Hälsa arbetar vi i huvudsak med att identifiera toxiska effekter av metaller som människor exponeras för via miljön, maten och i arbetslivet. Vi vill förstå orsakssamband mellan metallexponering under olika utvecklingsstadier och sjukdomsutfall senare i livet. Denna forskning bedrivs både genom epidemiologiska och experimentella studier och vi bedriver även ett väletablerat spårämneslaboratorium. Vi söker nu en forskningsassistent som kommer att arbeta tillsammans med forskarna Maria Kippler, Emma Wincent och Kristian Dreij i projekt som undersöker inverkan av metaller, metallblandningar, och polycykliska aromatiska kolväten (PAH:er) på utveckling och tillväxt. 

Din roll

Målsättningen med projektet är att identifiera hur exponering för metaller och PAH:er tidigt i livet påverkar olika molekylära och cellulära funktioner kopplade till tidiga utvecklingsstadier och hur detta sedan kan sammankopplas med eventuella förändringar av utveckling och tillväxt. Detta kommer att utföras genom att kombinera experimentella zebrafiskmodeller med epidemiologiska data. Beräknat tillträde är juli-augusti 2023. Tjänsten är en heltidstjänst och anställningen är på högst tolv månader. 

Vem är du?

Vi söker en ambitiös och motiverad person med en gedigen bakgrund inom toxikologi på magisternivå. Tidigare erfarenhet av arbete med zebrafisk som experimentell modell är ett krav, samt kunskap för att kunna bedöma eventuella effekter på zebrafiskens utveckling och tillväxt genom morfometrisk analys med hjälp av mikroskopi, RNA extraktion, och bioinformatisk analys av RNA-sekvenseringsdata samt toxikokinetisk modellering. Erfarenhet av metallanalyser med ICP-MS och statistiks modellering med hjälp av STATA anses som meriterande. 

Kandidaten ska kunna arbeta tillsammans med en multidisciplinär grupp av forskare av olika nationaliteter. Att vara flytande i engelska, både i tal och skrift, är ett krav. 

Behörig att anställas som forskarassistent är en kandidat som har avlagt magisterexamen senaste vid anställningens början. Sökande som inte har avlagt magisterexamen vid ansökningstidens utgång kan också söka, förutsatt att alla krav för avlagd examen är uppfyllda före avsett anställningsdatum. Detta ska i så fall styrkas av den sökandes programdirektör, studieledare eller motsvarade.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

 

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2052/2023
Kontakt
  • Maria Kippler, maria.kippler@ki.se
  • Emma Wincent, emma.wincent@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb