Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Din roll

Enheten för utbildningskommunikation, vägledning och alumnrelationer söker en handläggare som ska arbeta med att följa upp och analysera antagningsomgångar på KI:s olika utbildningsnivåer. Du kommer att tillsammans med antagningshandläggarna analysera statistik och rapportera trender till övriga verksamheter på KI. Tillsammans med kommunikatörerna som jobbar med studentrekrytering nationellt och internationellt samt med handläggarna som jobbar med antagning, kommer du att delta i arbetet med att sätta mål och strategier för kommande rekryteringsperioder. I rollen ingår omvärldsbevakning, både nationellt och internationellt. Du kommer ha ett särskilt fokus på att jobba med breddad rekrytering, både strategiskt och operativt. Du kommer att arbeta nära KI:s utbildningsprogram och i din roll kommer det ingå att förbereda och genomföra presentationer kopplat till statistik och rapporter.

Du kommer även att jobba med internationella studenter på KI för att bidra i arbetet med att introducera studenterna till KI och medverka i olika insatser kopplat till studenternas studiesociala situation under studietiden. Du kommer att jobba utåtriktat där du tillsammans med många olika delar av KI samt studentkårerna organiserar insatser för att bidra i arbetet med internationella studenter.

Vem är du?

För att passa i rollen är du en person som har stor samarbetsförmåga och trivs både med att analysera statistik och enkätsvar samt är bekväm med att kunna förmedla resultaten ut i organisationen både på möten, i presentationer eller via skriftliga underlag.

 

Vi söker dig som har:

 • universitetsutbildning inom för anställningen relevant ämnesområde.
 • jobbat med handläggning på högskolenivå.
 • god kommunikativ förmåga och är van vid att presentera både i tal och skrift.
 • mycket god kunskap om utbildningsrelaterade frågor inom universitet/högskola.
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Dessutom meriterande för tjänsten om du har:

 • erfarenhet av att jobba med breddad rekrytering.
 • erfarenhet av eller intresse för att analysera statistik och på ett lättförståeligt sätt kommunicera denna vidare.
 • erfarenhet av att jobba med en internationell målgrupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten och vi söker dig som:

 • har en mycket god samarbetsförmåga och är serviceinriktad, då arbetet kräver ett nära samarbete med personer såväl inom enheten som med andra delar av universitetet.
 • har ett nätverkade arbetssätt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1269/2023
Kontakt
 • Johanna Gasslander, enhetschef, 08-52486145,johanna.gasslander@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb