Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen för Onkologi och Patologi, Karolinska Institutet

Ämnesbeskrivning

Pär Nordlunds forskargrupp har utvecklat en metod kallad ”Cellular Thermal Shift Assay” (CETSA, Martinez Molina, Science 2013 41;84), en biofysikalisk teknik som möjliggör detaljerade studier av hur cellulära proteom förändrar sina interaktioner och organisation vid olika cellulära processer inklusive läkemedelsbehandlingar. Proteomik-implementeringen av CETSA med mass-spektroskopi (MS-CETSA) möjliggör för djupa studier av interaktionsförändringar under cellulära processer inklusive läkemedelsbehandling. Forskningsspecialisten kommer att tillämpa MS-CETSA för att studera hur cancerläkemedel fungerar, dess targetproteiner och de interaktionsförändringar som avgör om läkemedlet är aktivt eller hur resistens utvecklas mot detsamma.

Din roll

Vi söker nu en forskare som kommer att vara mycket experimentellt verksam men också organisera vissa delar av gruppens arbete med att utveckla MS-CETSA och andra relaterade metoder för djupanalyser av cancerläkemedels mekanismer. Du kommer också att bidra till att utbilda medarbetare i gruppen kring proteomikmetoder och dess tillämningar.

Behörighetskrav

  • Vi söker en person med starka kunskaper och erfarenheter inom MS baserad proteomik, framförallt MS-CETSA och fosfoproteomik studier av cancerläkemedels mekanismer.
  • Du skall också ha erfarenhet av cellbiologiska metoder.
  • Du som söker bör vara kreativ, välorganiserad och ha stark drivkraft.
  • Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, förutsätts.


Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Bioklinikum, Karolinska Institutet, Solna

Länkar: Institutionen för onkologi-patologi

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 april. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1255/2023
Kontakt
  • Pär Nordlund, par.nordlund@ki.se
Facklig företrädare
  • Per Hydbring/Nick Tobin, Saco, per.hydbring@ki.se/nick.tobin@ki.se
  • Henry Wölling, Seko, henry.wolling@ki.se
  • Helen Eriksson,OFR, helen.eriksson@ki.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb