Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en erfaren chef och ledare som ska vara ansvarig för den administrativa stödfunktionen. I rollen kommer du även att stötta de forskargrupper som tillhör institutionen. Du arbetar nära prefekten och sitter med i institutionens ledningsgrupp för strategiska frågor. Till din hjälp har du uppemot 10 erfarna medarbetare som du leder inom HR, ekonomi, utbildning och administration.


Dina viktigaste arbetsuppgifter är: 

 •  att övergripande ansvara för att leda, samordna, kvalitetssäkra och utveckla den administrativa verksamheten. 
 •  att tillsammans med prefekt övergripande ansvara för personalfrågor; såsom rekrytering, personalutveckling, samverkansfrågor, förhandlingar och arbetsrättsliga frågor. 
 •  att tillsammans med prefekt övergripande ansvara för budget, uppföljning, redovisning och ekonomiska analyser. 
 •  att säkerställa att lagar, regler och interna riktlinjer efterlevs. 
 • att vara både ett operativt och strategiskt stöd till din prefekt, ledningsgrupp och kärnverksamhetens chefer som är verksamma inom både forskning och utbildning.
 •  att ansvara för institutionens interaktion med KI:s övriga institutioner, den centrala universitetsförvaltningen och samverkan med personalorganisationerna.  
 • att tillsammans med prefekt och övriga i ledningsgruppen bidra till institutionens utveckling och strategiska arbete.

Vem är du?

Vi ser att du är strukturerad, en prestigelös lagspelare som har ett strategiskt ledarskap. Du har ett coachande förhållningssätt och motiveras av att se andra växa. Som person är du rak, tydlig, inlyssnande, empatisk och du tycker det är roligt att parallellt driva olika frågor framåt.

Eftersom mycket av arbetet sker i dialog med verksamhetens forskare och lärare är det viktigt att du inger förtroende, är kommunikativ, flexibel och har hög integritet. I rollen kommer du att ha många kontaktytor såväl inom som utanför organisationen. Därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat och en bra stämning.

Den administrativa funktionen utgör ett stöd till kärnverksamheten på KI. För att vara rätt person för anställningen så tycker du om att arbeta både ”högt och lågt" och att ha mycket att göra. Du har gott tålamod, är serviceinriktad, initiativrik, lösningsorienterad och en duktig organisatör. Som person har du lätt för att prioritera och delegera och god förmåga att snabbt kunna skapa dig en helhetsbild.

Du har minst 3-5 årserfarenhet av formellt personalansvar och erfarenhet av verksamhetsstyrning och samordning av flera typer av verksamheter. Du har goda kunskaper inom HR, ekonomi och administration och en högskoleutbildning inom ekonomi, HR eller annat relevant område. Institutionen verkar i en internationell miljö, vilket också ställer höga krav på goda muntliga och skriftliga kunskaper i både svenska och engelska

Det är starkt meriterande om du har ledarskapserfarenhet från en komplex akademisk miljö, såsom högskola, universitet, myndighet eller annan offentlig verksamhet. Om du tidigare har arbetat nära och stöttat chefer och varit stöd och rådgivare till dem i ekonomi- och avtalsfrågor i en miljö som styrs av det statliga regelverket är det också meriterande.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Läs mer om institutionen här: Institutionen för fysiologi och farmakologi | Karolinska Institutet (ki.se) 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-739/2023
Kontakt
 • Sophie Erhardt, sophie.erhardt@ki.se
Facklig företrädare
 • Bodil Moberg , OFR, 08-52483601
 • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
 • Henry Wölling, SECO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb