Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Avdelningen för patologi är en del av avdelningen för laboratoriemedicin vid Karolinska Institutet. Avdelningen är nära knuten till enheten för klinisk patologi och cancerdiagnostik vid Karolinska universitetssjukhuset och bedriver högkvalitativ preklinisk och translationell patologiforskning med fokus på cancer, inflammatoriska sjukdomar och regenerativ medicin.

Ämnesbeskrivning

Forskare och lärare inom patologiavdelningen deltar i flertalet av KI:s utbildningsprogram inom medicin, biomedicin, biomedicinsk analys, tandvård, omvårdnad och forskarutbildning, där de undervisar studenter i patologi, patofysiologi, immunpatologi och cytologi.

Din roll

Vi söker en senior forskare som ska bidra till och utveckla vår translationella forskning inom stamcellsbiologi och regenerativ medicin samt undervisningsverksamheten vid avdelningen för patologi. Vi är särskilt intresserade av att förstärka vår avdelning med expertis inom elektrokemisk signalering, stamcellsbiologi och regenerativ medicin. Den sökande förväntas etablera ett nytt forskningsområde vid avdelningen, inklusive utveckling av banbrytande teknik inom avbildning och cellsignalering. Den sökande förväntas dessutom organisera och undervisa i avancerade kurser vid avdelningen, t.ex. på doktorandnivå. Undersökningarna uppmuntras att sträcka sig från prekliniska grundstudier till terapeutiska tillämpningar i translationella projekt samt att utforska nya horisonter inom patofysiologi.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska ha goda ledaregenskaper samt ha dokumenterad undervisningserfarenhet inom följande områden:

  • Handledning av doktorander och postdoktorer
  • Undervisning på både grundnivå och avancerad nivå
  • Organisation av kurser på forskarnivå

Bedömningsgrunder

För anställning som senior forskare vid Karolinska Institutet tillämpas de behörighetskrav och bedömningskriterier som anges i reglerna för andra tjänster än lärartjänster i förhållande till den fastställda anställningsprofilen. 

För tjänsten krävs att den sökande har:

  • En etablerad forskningslinje inom stamcellsbiologi och regenerativ medicin med högkvalitativa peer-reviewed publikationer i högt rankade vetenskapliga tidskrifter
  • Dokumenterad erfarenhet av att driva forskningsprojekt och attrahera extern finansiering
  • Erfarenhet av undervisning på docentnivå för studenter på grund- och avancerad nivå
  • Utmärkt förmåga att kommunicera på engelska (skriftligt och muntligt)

Det är meriterande om den sökande har:

  • Erfarenhet av att utveckla innovativa tekniker och metoder för att studera cellsignalering
  • Dokumenterad erfarenhet av att organisera kurser på doktorandnivå
  • Erfarenhet av att kommunicera och delta i interaktioner med det bredare samhället, t.ex. nyhetsmedier och populärvetenskap

Som person ser vi gärna att du är samarbetsvillig, drivande, initiativtagande och lösningsorienterad. Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Flemingsberg

Läs om institutionen för Laboratoriemedicin
Läs om avdelningen för Patologi
 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 november.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4298/2022
Kontakt
  • Jonas Fuxe, Avdelningschef, jonas.fuxe@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Emilie Hultin, SACO, 08-52483286
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2022-11-07
Sista ansökningsdag 2022-11-25

Tillbaka till lediga jobb