Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

En anställning som forskningsspecialist är tillgänglig inom Thomas Perlmanns forskargrupp vid Institutionen för Cell- och Molekylärbiologi vid Karolinska Institutet. Forskargruppen bedriver sin verksamhet i Biomedicum, ett nyligen öppnat laboratorium med utmärkt infrastruktur och världsledande forskning.

Ämnesbeskrivning

Forskargruppen bedriver främst forskning inriktad mot hjärnans nervceller som använder dopamin för signalering mellan nervceller. Den huvudsakliga målsättningen är att förstå hur nervcellerna bildas från omogna stamceller. För att uppnå forskningsmålen kartlägger forskargruppen de signaleringsvägar och genregleringsmekanismer som är viktiga för dopamincellernas specificering, differentiering och överlevnad. Vår forskning har identifierat flera av de transkriptionsfaktorer som spelar en nyckelroll för dopamincellernas utveckling. Gruppens forskning är också relevant för regenerativ medicin och utveckling av metoder för att ersätta de nervceller som går förlorade vid Parkinsons sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Forskningen bedrivs främst genom studier av mus som modellsystem men även mänskliga dopaminceller studeras i flera projekt.

Din roll

Tjänsten som forskningsspecialist kommer fokusera på forskning som utreder hur olika subtyper av dopaminceller i hjärnan specialiseras under embryoutvecklingen. Den anställda forskaren kommer också medverka i andra projekt som bland annat berör utvecklingsbiologiska frågeställningar med inriktning på den ventrala delen av mitthjärnan.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Kandidaten behöver ha dokumenterad forskningserfarenhet som måste omfatta flera års forskning även efter avklarad doktorsexamen. Vi söker en högt motiverad forskare som har god förmåga att samarbeta, kommunicera och som fungerar väl i en forskargrupp. Följande kvalifikationer är ett krav: Erfarenhet av forskning med fokus på utveckling av centrala nervsystemet i mus, gedigen kunskap och praktisk erfarenhet inom musgenetik, dokumenterad erfarenhet och certifikat (FELASA C eller motsvarande) för djurförsök på mus, erfarenhet av cellodling, histologiska metoder inklusive immunohistokemi och in situ hybridisering, erfarenhet av FACS-analys. Tidigare forskning med inriktning mot mitthjärnans utveckling är en merit. 

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

http://perlmannlab.org

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3250/2021
Kontakt
  • Prof. Thomas Perlmann, thomas.perlmann@ki.se
Facklig företrädare
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, 08-524 863 53
Publicerat 2021-07-02
Sista ansökningsdag 2021-07-16

Tillbaka till lediga jobb