Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen ’Övre gastrointestinal kirurgi’ finns i vackert belägen byggnad i hjärtat av KI’s campusområde i Solna. Gruppen består av forskare, biostatistiker, administratörer, doktorander och studenter. Vi bedriver forskning om sjukdomar och operationer i övre mag-tarmkanalen, d.v.s. matstrupe och magsäck, med fokus på cancer. Data för vår forskning hämtar vi främst från nationella hälsodataregister och kliniska datainsamlingar. Vi har många internationella samarbeten, ett strukturerat sätt att ta oss an nya studier och en aktiv seminarieserie. I den senaste externa forskningsutvärderingen av alla forskningskonstellationer på KI fick vår grupp högsta möjliga betyg (”Outstanding”). Forskargruppens ledare är professor Jesper Lagergren.

Din roll

Den postdoktorala forskaren kommer att anställas under 2 år för att arbeta med ett nytt projekt med titeln “Nordiska Helicobacter Pylori EradikeringsProjektet (NordHePEP)”. Detta storskaliga projekt bygger på data från nationella hälsodataregister i alla de fem nordiska länderna. Det inkluderar en kohortstudie som ska undersöka hur risken för cancer i matstrupe och magsäck påverkas av behandling av magsäcksbakterien Helicobacter pylori, och en stor fall-kontrollstudie som ska kartlägga hur viss medicinering påverkar risken för dessa tumörer jämfört med ett urval av bakgrundbefolkningen. Även andra projekt inom om övre gastrointestinal cancer kan komma att utföras. Även andra projekt inom om övre gastrointestinal cancer kan komma att utföras.
Arbetsuppgifterna består främst i planering av nya epidemiologiska studier (studieprotokoll), databearbetning, statistiska analyser och skriva vetenskapliga artiklar. Arbetet är starkt fokuserat på forskning. Eventuell undervisning kan ske t.ex. i samband med forskningsgruppens doktorandkurser, seminarier och ”Journal Clubs”.

Handledning: Handledare är Jesper Lagergren, professor och överläkare i kirurgi vid KI och Karolinska Universitetssjukhuset (samt professor och överläkare vid King’s College London på deltid). Han är medlem i Nobelförsamlingen. 

Vem är du?

Vi söker en skicklig postdoktoral forskare med kunskaper i epidemiologi och biostatistik samt intresse för forskning om orsaker, prevention och prognos i övre gastrointestinal cancer.
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Bedömning

De sökande kommer främst att bedömas avseende sina vetenskapliga kvalifikationer samt erfarenheter och skicklighet för de arbetsuppgifter som beskrivs ovan. Vi tar särskild hänsyn till vetenskaplig kvalitet. Skicklighet klinisk forskningsmetodik och studiedesign (modern epidemiologi) är särskilt kvalificerande. Den sökande bör ha erfarenhet i att analysera och tolka forskningsdata samt att skriva vetenskapliga artiklar på engelska. Kunskap och intresse för matstrups- och magsäckscancer är meriterande. Viktiga personliga karaktäristika är nyfikenhet, engagemang, och social kompetens. God samarbetsförmåga förutsätts. Utmärkta kunskaper i engelska språket (både muntliga och skriftliga) är nödvändiga, inte minst då engelska är det officiella språket i gruppen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om gruppen: https://ki.se/mmk/ovre-gi-kirurgi

Läs mer om Jesper Lagergren: https://medarbetare.ki.se/people/jeslag

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • Personligt brev om din lämplighet för anställningen (maximalt 1 sida)
  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete (maximalt 4 sidor)
  • En komplett publikationslista med senast kända ’journal impact factor’ för varje publikation

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 februari 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-51/2021
Kontakt
  • Jesper Lagergren, 08-524 84150 eller 070-2274088
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2021-01-04
Sista ansökningsdag 2021-02-04

Tillbaka till lediga jobb