Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Är du Karolinska institutets nya fastighetschef? Vill du leda arbetet med att säkerställa att Karolinska institutets världsledande forskning och utbildning har rätt lokaler för att fortsatt kunna vara världsledande? Vi söker en trygg och engagerad ledare med förmågan att skapa engagemang, arbetsglädje och delaktighet. Du får möjligheten att vara med i att utveckla attraktiva och effektiva lokaler för världsledande medicinsk forskning och utbildning inom KI:s två campus.

Din roll

KI har nyligen färdigställt ett antal stora projekt i miljardklassen samtidigt som den löpande verksamheten pågått. Framöver kommer arbetet handla mer om att förvalta och utveckla de befintliga lokalerna men även flera nya projekt kommer genomföras, om än i mindre skala (100 miljoner).

Som fastighetschef arbetar du med KI:s alla byggprojekt och hyresavtal. Du har personalansvar för 10 personer som du leder och stöttar så att KI kan tillhandahålla lokaler för världsledande forskning och utbildning. I arbetsuppgifterna ingår fördelning av inkommande projekt och ha helhetsperspektivet.

Du är trygg i att hyresförhandla, tillsammans med fastighetsdirektören förbereder och driver du hyresförhandlingarna. I din roll har du har övergripande ansvar för att lokalprojekten når uppsatta mål vad gäller ekonomi, funktion, tid och kvalitet.

I samverkan med fastighetsdirektören arbetar du med strategisk planering, du leder och utvecklar lokalförsörjningsenheten och bidrar till fastighetsavdelningens utveckling. Det ingår även att driva och utveckla processer, arbetssätt och samarbete såväl inom som utom organisationen, samt att samverka och utveckla goda relationer med verksamheterna och andra aktörer.

Tjänsten är placerad på fastighetsavdelningen och du rapporterar till och jobbar nära fastighetsdirektören i övergripande och strategiska frågor. Du ingår i ledningsgruppen på avdelningen och är placerad i Solna.

Vem är du?

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning, alternativt att du på annat sätt har inhämtat erforderlig kompetens med relevans för arbetsuppgifterna
 • Erfarenhet som chef och ledare
 • Erfarenhet av arbete med lokalfrågor på hyresgäst- eller fastighetsägarsidan (projekt och hyresavtal)
 • Erfarenhet av kvalificerade ekonomiska arbetsuppgifter med fokus på fastighetsekonomi
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande

 • Erfarenhet av projektledning rörande lokaler
 • Utredningsvana avseende verksamhetsbehov och lokalfrågor
 • Kunskaper i hyresjuridik
 • Erfarenhet av upphandling enligt LOU
 • Erfarenhet av laborativa forskningsmiljöer
 • Erfarenhet av arbete inom universitet/högskola eller politiskt styrd verksamhet och förståelse för hur en akademisk/politisk organisation fungerar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och förtroendeingivande chef och ledare. Du trivs med att arbete i en komplex organisation där du kan bidra med struktur, engagemang och ett ekonomiskt förhållningssätt. Vi ser gärna att du har mycket god samarbetsförmåga och gillar att bygga professionella relationer både inom och utom organisationen. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3013/2020
Kontakt
 • Rikard Becker, fastighetsdirektör, 08-524 865 25
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2020-07-03
Sista ansökningsdag 2020-08-30

Inapoi la locuri de munca vacante