-med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vill du arbeta med och utveckla forskning inom onkologisk immunterapi vid Karolinska Institutet? Är du intresserad av experimentell och translationell forskning? Vill du leda utveckling och produktion av avancerade cellterapier för klinisk användning? Välkommen till en ledande forskningsmiljö inom onkologisk immunterapi.

Ämnesbeskrivning

Onkologisk immunterapi avseende solida tumörer hos vuxna är ett expansivt forsknings- och kliniskt utvecklings-område med precisionsmedicin som målsättning. Ämnesområdet omfattar såväl molekylära experimentella, som translationella studier avseende effektivisering och nya behandlingsstrategier, behandlingssvar, biverkningar, och behandlingsoptimering.

Ämnet syftar till att förstå hur cancerceller kan kännas igen eller undgå detektion av immunsystemet, samt till att utveckla och förbättra immunbaserade terapier där kroppens eget immunförsvar utnyttjas för att angripa tumörceller, eventuellt i kombination med andra typer av cancerterapier. Studierna kan avse tex: Kunskaper om hur ex vivo expanderade celler, T- och NK-celler, kan nå och specifikt angripa tumörceller; Kunskap om hur immunterapi kan optimeras för specifika patientgrupper; Kunskaper om behandlingssvar och biverkningar av tillgängliga immunterapier; samt Effektivisering och utveckling av immunterapeutiska behandlingsstrategier.

Din roll

Anställningen är inriktad mot forskning.

Anställningen som professor är förlagd vid Institutionen för Onkologi-Patologi, Karolinska Institutet, och inkluderar Föreståndarskap för Good Manufacturing Practice (GMP) verksamheten vid Cancer Centrum Karolinska (CCK), Solna.

Den anställda professorn förväntas tillföra akademiskt ledarskap inom experimentell och translationell forskning inom onkologisk immunterapi avseende solida tumörer hos vuxna. Sökande ska fungera som principal investigator och bedriva högkvalitativ forskning inom ämnesområdet, handleda doktorander och disputerade juniora forskare samt utveckla området genom samarbeten med andra kollegor inom experimentell och klinisk verksamhet lokalt, nationellt och internationellt. Innehavaren förväntas ha en aktiv roll inom forskarutbildning samt även bidra till undervisningen för grundutbildningsstudenter i ämnet. Vidare förväntas innehavaren bidra till möjligheter att implementera onkologisk immunterapi inom sjukvården.

Den anställde professorn kommer att fungera som föreståndare vid GMP-enheten vid CCK, Solna vilken fokuserar på nya behandlingsmetoder av svårbehandlad cancer genom individanpassade cellterapier där celler från donatorer eller patienter hanteras inom speciella, strikt kvalitetskontrollerade faciliteter. Verksamheten är av avgörande betydelse för de kliniska försöksserier inom vuxenonkologin där denna typ av läkemedel används.

Anställningen kan komma att förenas med tjänstgöring som specialistkompetent onkolog inom solida tumörer hos vuxna vid en klinik inom Tema Cancer, Karolinska Universitetssjukhuset-Solna med omfattning 50% av heltid beroende på yrkesmässig bakgrund (där svenskt specialistbevis i onkologi samt erforderliga kunskaper i talad och skriven svenska är krav).

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor med inriktning mot forskning är den som visat god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet. (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Sökande ska vara en professorskompetent forskare med framtidspotential och internationellt erkänd forskning inom onkologisk immunterapi avseende solida tumörer hos vuxna. Den sökande ska leda och bedriva aktiv och högkvalitativ experimentell och translationell forskning inom ämnesområdet.

Sökande ska ha relevant kunskap och skicklighet för att leda experimentell tillverkning och hantering av avancerade cellterapiläkemedel.

Sökande ska presentera en tydlig vision hur han/hon ser utvecklingen inom onkologisk immunterapi inom de kommande fem åren.

Sökande ska ha erfarenhet som lärare inom grundutbildning i ämnet samt vara meriterad från handledning och andra uppdrag inom forskarutbildning.

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), och lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1).

Vid anställning som professor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.1.1 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Tydlig forskningslinje som principal investigator inom experimentell och translationell onkologisk immunterapi avseende solida tumörer hos vuxna
  • Aktiv vetenskaplig produktion av hög kvalitet inom onkologisk immunterapi med en tydlig senior roll under de senaste fem åren
  • Skicklighet avseende tillverkning och hantering av avancerade cellterapiläkemedel / GMP produktion
  • Erfarenhet av framgångsrik translation från experimentella forskningsresultat till klinisk applikation inom onkologisk immunterapi

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • En tydlig plan för framtida utveckling av onkologisk immunterapi avseende sökandes egna kompetensområde
  • Framgångsrik handledning av doktorander och examensarbeten för grundutbildnings-studenter inom experimentell miljö
  • Bidragit till undervisning på grundläggande och/eller avancerad nivå samt på forskarnivå
  • Förmåga att erhålla egen forskningsfinansiering i konkurrens

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Institutionen för Onkologi-Patologi, Karolinska Institutet i Solna

Institutionen för onkologi-patologi

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1128/2020
Kontakt
  • Lars Holmgren, prefekt, lars.holmgren@ki.se
Facklig företrädare
  • Nick Tobin, SACO, nick.tobin@ki.se
  • Andreas Lundqvist, SACO, andreas.lundqvist@ki.se
  • Helen Eriksson, OFR, helen.eriksson@ki.se
Publicerat 2022-02-21
Sista ansökningsdag 2022-04-11

Tillbaka till lediga jobb