Arbetsplats

Vid Institutionen för global folkhälsa bedrivs forskning, utbildning och tillämpat arbete med utgångspunkt i folkhälsovetenskap och epidemiologi. Forskningen syftar till att kartlägga hälsans determinanter på befolkningsnivå, samt till att utveckla och utvärdera strukturella och individinriktade insatser inklusive utveckling av lagar och riktlinjer. Vidare innefattar området hälsoekonomi, hälsosystem- och implementeringsforskning. Verksamheten har en stark internationell prägel, och institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Institutionen är indelad i forskargrupper verksamma inom ämnesområdena global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin med tillsammans ca 150 anställda. Därutöver har vi ca 80 forskarstuderande.

Forskargrupp EPHIR

Målet för forskargruppen Epidemiology and Public Health Intervention Research (EPHIR) är att utveckla interventionsforskningen. Gruppen är tvärvetenskaplig och internationell och bedriver flertal studier inom interventionsforskning, populationsbaserade studier och registerforskning.

Din roll

I arbetsuppgifterna ingår utvärdering av programmet En Frisk Generation (http://www.enfriskgeneration.se/) som syftar till att motivera barnfamiljer i socioekonomiskt utsatta områden till en hälsosam livsstil. I samarbete med skolor, lokalt föreningsliv och lokala företag erbjuds barnfamiljer med barn i årskurs två att under ett års tid prova kostnadsfria aktiviteter med syfte att främja aktiva och hälsosamma levnadsvanor. 

I arbetet ingår att planera en storskalig utvärdering av programmet med kvantitativ och kvalitativ metod, skriva studieprotokoll och etikansökan, samla in, sammanställa och analysera data samt att skriva vetenskapliga artiklar. I arbetet ingår även handledning av projektassistenter och postdoc.

Vem är du?

Sökande skall ha en doktorsexamen inom medicinsk vetenskap, folkhälsovetenskap, omvårdnad, beteendevetenskap, nutrition eller liknande. Sökande skall ha dokumenterad kunskap inom interventionsforskning, implementeringsforskning, mätning av objektiv fysisk aktivitet, mätning av kost, kvantitativ och/eller kvalitativ metodik. Meriterande är kunskap om levnadsvanor och hälsa, beteendeförändring och erfarenhet av att ha jobbat med skola, barn och familjer i socioekonomiskt utsatta områden samt att ha dokumenterad god vana att hålla föredrag inom och utanför akademin. Handledningserfarenhet inom akademin är ett krav, även mycket goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2019-12-09.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 2-5937/2019
Kontakt
  • Yvonne Forsell, Yvonne.Forsell@ki.se, tel: 0709460991
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-09

Tillbaka till lediga jobb