Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) bedriver forskning och utbildning inom området neurovetenskap från molekylär nivå till samhällsnivå. Den kliniska forskningen och utbildningen bedrivs i samarbete med andra forskargrupper från Karolinska Institutet, med andra universitet samt Stockholms läns landsting.

Ämnesbeskrivning

Vi är en translationell och multidisciplinär forskargrupp som studerar rörelsestörningar, särskilt Parkinsons sjukdom och depression. Vi använder cell- och djurmodeller och analyserar prover och biopsier från patienter. Våra mål är att förstå de molekylära mekanismerna bakom sjukdomstillstånd och att identifiera nya biomarkörer och medicinskt relevanta terapeutiska mål. Som forskningsspecialist kommer du att vara en integrerad del av vårt team som ständigt tänjer på gränserna med hjälp av de senaste medicinska metoderna.

Din roll

Vi söker en motiverad, kunnig och engagerad forskare för att delta i flera projekt i Translationell Neurofarmakologi-teamet. I tjänsten kommer du att fokusera på att undersöka biomarkörer för rörelsestörningar, särskilt Parkinsons sjukdom. Forskaren förväntas ha en ledande roll inom insamling och organisering av biovätskor, experimentell design, experimentellt genomförande, dataanalys, rapportskrivning, samt presentation/publicering av resultaten. Du kommer också att bidra till att skriva vetenskapliga artiklar och söka forskningsanslag samt handleda kandidat- och masterstudenter.
Ur ett tekniskt perspektiv kommer kandidaten att vara involverad i insamling, organisation och screening av humana biovätskor mot biomarkörer för Parkinsons sjukdom.

Du förväntas vara självständig i ditt arbete men även fungera väl som en del av ett team, etablera och upprätthålla samarbeten. Du ska vara motiverad att arbeta i en internationell och multidisciplinär forskargrupp och ska även ansvara för samspelet med andra för projektområdet viktiga samarbetspartners.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation.
Utöver det ska du ha:

  • Doktorsexamen inom ett relevant område med postdoktoral forskningserfarenhet, med en gedigen vetenskaplig bakgrund relevant för studier av neurodegenerativa sjukdomar.
  • En stark bakgrund inom mänskligt biobanksarbete.
  • Färdigheter i att bygga och leda RedCap-projekt.
  • Arbetserfarenhet av TakeCare-systemet.
  • Erfarenhet av hantering och bearbetning av mänskliga prover tillsammans med färdigheter i stordataanalys.
  • Färdigheter i däggdjurscellodling, inklusive PBMC-isolering från mänskligt blod, cellviabilitetstester, kalciumavbildning, FACS-kunskaper och god konfokal- och/eller fluorescensmikroskopisk expertis.
  • Erfarenhet av ett brett utbud av laboratoriemetoder för proteinkarakterisering, inklusive proteinrening, expression i bakteriecellskultur, SDS-PAGE, WB, ELISA och immunfärgningsmetoder.
  • Expertis inom immunfärgning av human FFPE-vävnad, djurvävnad och ICC.
  • Stereologi och densitometrimetoder
  • Erfarenhet av DNA-arbete, inklusive DNA-extraktion från humant blod, PCR, RT-PCR och molekylär kloning är meriterande
  • Starka färdigheter i djurarbete (stereotaxiska operationer, beteendearbete etc.) och expertis inom Parkinsons sjukdomsrelaterade djurmodeller kommer att vara en fördel med FELASA funktion A ackreditering. Erfarenhet av att skriva etiska djuransökningar är mycket önskvärt.
  • Förmåga att arbeta i olika typer av organisationer.
  • God förmåga att presentera forskningsresultat.
  • God organisationsförmåga, personligt engagemang och flexibilitet är avgörande. Social kompetens, förmåga att arbeta i ett team och kommunikationsförmåga på engelska är också viktigt.

Det är meriterande att den sökande har

  • Certifiering som tillåter arbete med försöksdjur (gnagare).
  • Intresse för och dokumenterad erfarenhet av handledning av masterstudenter och doktorander.
  • Förmåga att arbeta i internationella miljöer.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 

Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 24-11-21.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4226/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, +46852483047
  • Per Svenningsson, 070-0000000
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
Publicerat 2024-11-06
Sista ansökningsdag 2024-11-21

Tillbaka till lediga jobb