Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskargruppen ledd av Dr. Kristiina Tammimies fokuserar på att förstå de genetiska och biologiska faktorerna associerade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vi söker en till två amanuenser till vår forskargrupp för arbete med våra pågående projekt Autism Genomik Sverige och DLD-Sweden samt vårt nystartade projekt CARE4ARID1B.

Din roll

Vi söker 1-2 amanuenser/forskningsassistenter till vår forskargrupp. Arbetsuppgifterna består av att hjälpa till med våra pågående projekt inom Autism Genomik Sverige (AuGeS), DLD-Sweden och ett nystartat projekt CARE4ARID1B. Det sista projektet är ett internationellt samarbete som syftar till att studera beteendefenotypen vid syndrom som är orsakade av patogena förändringar i genen ARID1B och är en longitudinell studie som sträcker sig över 3 år. De flesta med ARID1B-associerade syndrom har en intellektuell funktionsnedsättning och försenad språkutveckling, och ca 25% utvecklar aldrig ett talat språk.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av:

  • Ansvar för att kontakta och boka in studiedeltagare, påminna dem om att utföra olika delmoment i studien, samt assistera vid undersökningar och provtagning.
  • I CARE4ARID1B projektet kommer amanuensen att få följa familjerna under de år som de är med i studien och därmed bli en viktig person som de kommer att ha mycket kontakt med.
  • Amanuensen kommer även att mata in och kvalitetssäkra data i vår databas (RedCap) och använda andra system för att få in enkätsvar.
  • Amanuensen kommer att arbeta nära övriga medlemmar i forskningsprojektet (t.ex. psykolog, läkare, labforskare, logoped osv.).
  • Att hjälpa till i datakvalitetskontroll och analys.

Arbetstider kommer vara delvis flexibla men vi söker dig som kan jobba minst 30%.

Vem är du?

  • Du är för närvarande student vid ett svenskt universitet (eller motsvarande) inom medicin, psykologi, sjuksköterska programmet eller motsvarande.
  • Du kommunicerar båda muntligt och skriftligt på svenska.
  • Du är intresserad av forskning och utvecklingsarbete.
  • Du är intresserad av utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser.
  • Du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Erfarenhet av arbete med personer med lågspråklig nivå är meriterande.
  • Du är noggrann, självgående och har en god planeringsförmåga.
  • Du har lätt för att få kontakt med andra personer, speciellt med barn och familjer.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Forskargruppen ledd av Dr. Kristiina Tammimies fokuserar på att förstå de genetiska och biologiska faktorerna associerade med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Forskargruppen arbetar i Biomedicum och är del av Center for Neurodevelopmental Disorders (KIND). För CARE4ARID1B projektet jobbar vi nära samarbete med Centrum för Sällsynta Sjukdomar och Klinisk Genetik vid Karolinska Universitetssjukhuset.

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 oktober 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi och ska innehålla CV samt max 1 A4 sida beskrivning av tidigare forskningserfarenhet och information om pågående masterstudier.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3654/2024
Kontakt
  • Kristiina Tammimies, Docent, kristina.tammimies@ki.se
  • Johanna Ahlström, HR-partner, johanna.ahlstrom@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2024-09-26
Sista ansökningsdag 2024-10-20

Tillbaka till lediga jobb