Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

I vår forskargrupp får du en spännande möjlighet att arbeta med kollegor i en multikulturell miljö. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du kommer att bidra till högkvalitativ forskning som är direkt relevant för att påskynda framstegen mot agendan för hållbara utvecklingsmål. 

Din roll

Vi söker en engagerad kandidat för att ta sig an rollen som projektkoordinator för det FCDO-finansierade projektet Oxygen CoLab - ett projekt som utvärderar fem olika modeller för att leverera outsourcade syrgastjänster till vårdinrättningar i Indien, Nigeria, Kenya, Tanzania och Uganda. Bristen på medicinsk syrgas är fortfarande en utmaning i många miljöer, och detta projekt syftar till att tillhandahålla bevis på olika affärsmodeller och deras ekonomiska hållbarhet för att förbättra patienternas tillgång. Rollen omfattar heltid under 8 månader med önskvärd start i augusti 2024.

Din roll kommer att innebära:

  • Samordning mellan partners och finansiärer i Nigeria, Tanzania, Uganda Kenya och Indien och andra forskningspartner i Uganda och Australien.
  • Utbildning i datainsamling i dessa fem länder.
  • Hantering och analys av både kvalitativa och kvantitativa data avseende syrgastillgång.
  • Tolkning av data och skrivande av akademiska publikationer. Du förväntas resa till projektplatserna under kortare perioder.

Vem är du?

Du ska ha:

  • En kandidatexamen inom ett kliniskt eller biomedicinskt teknikområde.
  • En masterexamen inom ett område som är relevant för global hälsa (exempelvis global hälsa, folkhälsa, epidemiologi).
  • Minst 1 års praktisk erfarenhet av att arbeta i en klinisk miljö.
  • Möjlighet att resa till olika länder i Afrika och Asien.
  • Kunskap om kvalitativa och kvantitativa metoder för datainsamling och analys.
  • Utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift.

Följande kvalifikationer är meriterande:  

  • En doktorsexamen inom ett område som är relevant för global hälsa (till exempel global hälsa, folkhälsa, epidemiologi).
  • Demonstrerad erfarenhet av att utforma, genomföra och analysera kvalitativ och kvantitativ datainsamling i kliniska miljöer.
  • Arbetserfarenhet inom ett multidisciplinärt team med flera länder.
  • Arbetserfarenhet i en klinisk miljö med låga resurser.
  • Erfarenhet av att använda RedCap.

Kandidaten måste ha utmärkta färdigheter i samarbete, multidisciplinärt arbete och tvärkulturell kommunikation samt vara välorganiserad.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Läs mer om Institutionen för global folkhälsa (GPH)

Läs mer om forskargruppen- Global Child Health and the Sustainable Development Goals

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 juli 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2539/2024
Kontakt
  • Carina King, carina.king@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco Styrelse, saco@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb