Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för omvårdnad

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för omvårdnad vid Institutionen NVS är lokaliserad på campus Flemingsberg och har ett 80-tal anställda lärare, doktorander, postdoktorer samt administrativ personal. Avdelningen för omvårdnad bedriver utveckling av kunskap inom utbildning och forskning som verkar för en bättre hälsa för alla. Huvudområdet omvårdnad utgår från en humanistisk värdegrund och etik för vårdande och tar sin utgångspunkt i människans upplevelser, reaktioner och behov i sin livssituation. Avdelningens forskningsprogram strävar mot att vara globalt ledande inom omvårdnadsforskning, bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt i hälso- och sjukvården samt stödja utvecklingen av omvårdnad i framtidens vårdmiljö. Avdelningen ansvarar för merparten av kurserna för specialist- och sjuksköterskeprogrammen som ges vid KI samt erbjuder ett brett urval av fristående - och valbara kurser.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Omvårdnadsforskningen vid Karolinska Institutet är högt rankat både i Sverige och internationellt. Vi bedriver både lokal och internationell patientnära omvårdnadsforskning med teorigenererande interventioner samt forskning inom global hälsa för att uppfylla Karolinska Institutets mål och visioner. Koppling mellan omvårdnadsforskning vid avdelningen och våra olika utbildningsprogram stimulerar både kollegor och studenter till kritiskt tänkande, nya forskningsfrågor och innovationer för att förbättra vårdkvaliteten.

Avdelning för omvårdnad utlyser ett tidsbegränsat vikariat på grundutbildningen.

Din roll

Arbetet som adjunkt är självständigt och omväxlande i en kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens om nyfikenhet. Det är också ett teamarbete där vi jobbar tillsammans för att uppnå hög kvalitet i utbildning och forskning för att förbättra människors hälsa.

I rollen som adjunkt undervisar du främst på grundutbildningsnivå. Att ha undervisning och examinationsuppdrag ingår i rollen och erbjuds efterhand och i relation till pedagogisk kompetens. Utbildningen bedrivs såväl på campus som på distans via nätbaserade plattformar samt i simuleringsmiljö och i verksamhetsförlagd utbildning. Tjänsten är ett vikariat och tidsbegränsad anställning på heltid till och med vårterminen 2025. 

Vem är du?

För att vara behörig till denna anställning ska du vara legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning på magisternivå/specialistsjuksköterskekompetens. Doktorsexamen eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde är meriterande. 

För anställningen söks en person med fördjupad kunskap inom vårdvetenskap och akutsjukvård. Vidare krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning på högskolenivå samt erfarenhet av undervisning på kliniskt träningscentrum (KTC). Tidigare erfarenheter av undervisning inom sjuksköterskeprogrammet är meriterande. För arbetet behöver du ha social kompetens med ett positivt sätt och god samarbetsförmåga samt ha förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt datorvana då delar av undervisningen sker i digital miljö.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Campus Flemingsberg

 

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enl ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2457/2024
Kontakt
  • Åsa Burström, enhetschef, 08-52483703
  • Johanna Lundblad, HR, 08-52486835
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb