Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Vårt laboratorium ligger på Science for Life Laboratory (SciLifeLab, http://www.scilifelab.se/) på Karolinska Institutets campus. SciLifeLab är utrustat med toppmodern instrumentering och kärnfaciliteter, och är hem för ett av de största sekvenseringsklustren i Europa.

Vår grupp kombinerar experimentellt och beräkningsbart arbete och syftar till att utveckla och tillämpa nya genomomfattande tekniker för att ta itu med grundläggande biologiska frågor med medicinska implikationer. Vi är särskilt intresserade av hur subtila variationer i genuttryck kan leda till differentiella cellulära fenotyper och brinner för RNA-biologi (http://pelechanolab.com/). Du kommer att ha möjlighet att arbeta i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö och kombinera utvecklingen av toppmodernt genomomfattande tillvägagångssätt med molekylär dissektion av grundläggande biologiska problem.

Är du intresserad av att reda ut den eukaryota post-transkriptionella regleringskoden? Skulle du vilja kombinera användningen av banbrytande genomomfattande teknologier med syntetisk biologi och maskininlärning för att studera RNA-liv? Bli en del av oss ​​på SciLifeLab.

Din roll

Tjänsten som forskningsingenjör innebär att utveckla och tillämpa nya genomiska metoder för att studera genuttryck och mRNA-liv över Ascomycota. Du kommer att arbeta inom ramen för ett nyligen tilldelat ERC-synergiprojekt (EPIC - Unraveling the Eukaryot Post-transcrIptional regulatory Code) i samarbete med professor Kevin Verstrepen (Leuven) och professor Julien Gagneur (München).

Rollen innebär att fokusera på att etablera nya experimentella förbindelser för att möjliggöra generering av högkvalitativ genomisk data med hög genomströmning. Detta kommer att inkludera utveckling och automatisering av nya NGS-metoder. Du kommer att utföra originalforskning, bidra till utbildning av juniora kollegor samt skaffa de nödvändiga experimentella och beräkningsbara färdigheter som krävs för att slutföra projektet. Vidare kommer du att samordna prov- och datautbyte mellan Sverige, Tyskland och Belgien inom ramen för ett nyligen tilldelat ERC Synergy-bidrag.

Du förväntas kommunicera de vetenskapliga resultaten genom att skriva vetenskapliga artiklar och delta i vetenskapliga möten. Den ideala kandidaten kommer att delta i teamets allmänna uppgifter och effektivt kommunicera med forskare med mycket olika bakgrund i en mycket tvärvetenskaplig och internationell miljö. Arbetsspråket är engelska.

Vem är du?

Sökande till denna tjänst skall ha en kandidatexamen i molekylärbiologi, bioteknik, genetik eller liknande område.

Utöver ovanstående krav för tjänsten:

 • Ett starkt intresse för tvärvetenskaplig teknikutveckling, nytänkande och kreativt tänkande
 • Lång erfarenhet av NGS metodutveckling
 • Praktisk erfarenhet av vätskehanteringsrobotik
 • Erfarenhet av jästgenetik, med fokus på S. cerevisiae
 • Erfarenhet av DNA/RNA-extraktion
 • Erfarenhet av Illumina-sequencers
 • God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i team

Meriterande för tjänsten:

 • Erfarenhet av transkription och post-transkriptionell mRNA-reglering
 • Erfarenhet av alternativ polyadenylering
 • Erfarenhet av högeffektiv jästfenotypning och QTL-kartläggning
 • Erfarenhet av projektledning och datarapportering
 • Erfarenhet av att koordinera mindre team inom den akademiska och/eller industriella sektorn
 • Vid anställningen kommer särskild vikt att läggas vid vetenskaplig skicklighet av relevans för projektet och vid tidigare forskningserfarenhet

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

http://pelechanolab.com/

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Tidsbegränsad anställning på 12 månader.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2422/2024
Kontakt
 • Vicente Jose Pelechano Garcia, vicente.pelechano.garcia@ki.se
Facklig företrädare
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb