Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker en forskningsassistent som kommer att hjälpa oss att undersöka effekterna av perinatal psykisk sjukdom och relaterad läkemedelsbehandling på avkommans hälsoutfall, särskilt när det gäller nuroutveckling och hjärnhälsa. Den utvalda kandidaten kommer att bli en del av forskningsgruppen Developmental and Translational Neurobiology vid FyFa som leds av biträdande professor Cristiana Cruceanu. Gruppen studerar molekylära mekanismer för hur stress och farmakologiska exponeringar formar människans tidiga utveckling, i syfte att förstå de långsiktiga resultaten av dessa exponeringar på neuroutveckling och mental hälsa. Vi använder toppmoderna in vitro-cellodlingsmodeller av hjärnan och placentan och mänskliga kohorter i kombination med toppmodern bildbehandling och beräkningsbiologiska tekniker. 

Din roll

Vi söker en enastående och innovativ person till vårt forskargrupp. Kandidaten ska vara passionerat engagerad i att främja kunskapen om utvecklingsneurobiologi med det yttersta målet att förbättra resultaten för psykisk hälsa. Kandidaten kommer att vara en del av vårt team och bedriva forskning om molekylära och 'omics-data som genereras från biospecimens och in vitro-exponeringsparadigmer i fosterutvecklingsmodeller av hjärnan och placentan. Huvudsyftet med det föreslagna forskningsprogrammet är att reda ut effekterna av perinatal psykisk sjukdom och relaterad läkemedelsbehandling på mödrarnas och avkommans hälsoutfall. Vi kommer att modellera exponeringar in vitro med hjälp av organoider med flera vävnader för att avslöja de underliggande biologiska mekanismerna för farmakologisk exponering. Kandidaten kommer att spela en nyckelroll i dessa nya projekt och kommer att ha rika interaktioner med alla gruppmedlemmar samt samarbetspartners vid FyFa, Karolisnka Insitutet och utomlands.

Vem är du?

Behörig att anställas som forskningsassistent är den som har avlagt en MSc-examen inom relevant område eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Vi söker en entusiastisk och begåvad person med lämplig cell- och molekylärbiologisk utbildning, med intresse och erfarenhet av in vitro-odlingssystem, särskilt stamcellsderiverade hjärnmodeller. 

 

  • Erfarenhet av farmakologi och fysiologi är avgörande, eftersom det föreslagna projektet kommer att överbrygga klyftan mellan dessa områden i samband med neuroutveckling. 
  • Erfarenhet av cerebrala organoider eller andra neuronala modellsystem är ett plus, liksom en bakgrund inom vävnadsteknik och regenerering. 
  • Ett kombinerat intresse för våt- och torrlaboratoriemetoder är av intresse. 
  • Den ideala kandidaten kommer att vara skicklig i odling och hantering av inducerade pluripotenta eller embryonala stamcellskultursystem eller liknande. Dessutom måste kandidaten självständigt kunna utföra grundläggande molekylärbiologiska tekniker såsom immunohistokemi, immunofluorescens, kvantitativ PCR och andra protein- och genkvantifieringsmetoder. 
  •  Kandidaten bör vara mycket kollegial och ha erfarenhet av att arbeta effektivt i ”team science”-sammanhang. Kandidaten förväntas även ha exceptionella organisatoriska färdigheter.
  • Framför allt kommer vi att lägga stor vikt vid kandidatens förmåga att arbeta självständigt samtidigt som han eller hon är en lagspelare som kan samarbeta och bidra positivt till olika pågående projekt.
  • Sökande kommer att bli ombedda att beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade tillvägagångssätt för att lösa oförutsedda och komplexa problem.
  • Utmärkta muntliga och skriftliga kommunikationsfärdigheter på engelska krävs, liksom erfarenhet av vetenskapligt skrivande. Det professionella kommunikationsspråket för denna tjänst kommer att vara engelska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö full av expertis och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och att främja en bättre hälsa för alla. På Karolinska Institutet bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största medicinska utbildningsutbudet i Sverige. Karolinska Institutet är ett statligt universitet vilket ger medarbetarna rätt till flera förmåner såsom förlängd semester och generös tjänstepension. Medarbetarna har också fri tillgång till vårt moderna gym och får ersättning för läkarvård.


Vi är starkt engagerade i rättvisa, mångfald och inkludering och uppmuntrar personer med olika bakgrund att ansöka.

Placering: Solna

https://ki.se/en/research/groups/developmental-and-translational-neurobiology-cristiana-cruceanus-research-group

Ansökan

En anställningsansökan måste innehålla följande dokument på engelska eller svenska:
- Ett fullständigt CV, inklusive publikationslista om det är relevant.
- Ett motivationsbrev med direkt relevans för den utannonserade tjänsten.
- Kontaktuppgifter till minst två referenser.

Du ombeds också att svara på några frågor om varför du söker jobbet i ansökningsformuläret.

Ansökan ska skickas in via rekryteringssystemet Varbi.

Välkommen att ansöka! 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2408/2024
Kontakt
  • Cristiana Cruceanu, cristiana.cruceanu@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO , helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andersson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb