Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en mycket dig som ska hjälpa oss att bygga upp den framtida infrastrukturen för AI och forskningsdata inom life science i Sverige och Europa. Tjänsten är placerad vid Karolinska Institutet (KI) och ingår i ett samarbete mellan CIR (Centre for Imaging Research), SciLifeLab (Science for Life Laboratory) och RISE (Research Institutes of Sweden) som utgör den svenska noden i det stora europeiska TEF-HEALTH-initiativet.

Om TEF-Health

Via Digitala Europa finansieringsprogrammet vill Europeiska kommissionen tillgängliggöra testning- och experimenteringsanläggningar (TEF) som främjar utvecklingen av validerad AI och robotik. Inom ramen för TEF-Health ligger fokus på testning och implementering av robotik samt tillförlitlig AI-teknik inom hälsa och känsliga data. TEF-Health kommer att tillgängliggöra en virtuella testanläggningar för att främja datadriven forskning och fysiska testanläggningar för datagenerering inom avbildning och molekylär profilering för utveckling av AI och precisionsmedicin. TEF-Health har en bred målgrupp som i första hand riktar sig till små och medelstora företag, men som också har stor relevans för akademiska och kliniska användare.

Din roll

Du förväntas hjälpa projektledarna inom TEF-Health bidra till att AI innovationer implementeras inom hälsoområdet. Dessa aktiviteter inkluderar att stödja projektet med kommunikationsuppgifter som upprätthållande av kommunikationsmaterial, hemsida, mejlutskick, samordning av förfrågningar som inkommer till den svenska noden från företag och externa intressenter samt att i samarbete med det internationella konsortiet upprätthålla den Svenska nodens Front Office.
Front Officen knyter ihop företagen som söker stöd från TEF-Health med konsortiet, ansöknings, utvärderings och tjänste-mäklar (match making) processerna. Du kommer även delta i externa möten och evenemang som kan vara av både vetenskaplig och strategisk karaktär.
Inom KI kommer forskningsadministratören att proaktivt arbeta med att sprida information om projektet inom Sverige men även till andra nordiska länder.

Utöver detta även fungera som stöd vid rapportering om arbetspaket, utvecklandet av strategier, hållbara affärsmodeller och navigera i intressentlandskapet tillsammans med det övriga svenska teamet och det internationella konsortiet. Inom projektet kommer du att stödja TEF-Health teamet för att engagera en växande användargrupp från life science-industrin och hälso- och sjukvårdssektorn. 

Vem är du?

Vi tror att du är en driven, utåtriktad och socialt skicklig person med ett stort intresse för kommunikation och att förmedla komplex information på ett förståeligt sätt. Du har utmärkta kommunikations- och interpersonella färdigheter och kan därmed skapa pålitliga relationer och skapa nödvändiga partnerskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig kompetens och lämplighet.

För att lyckas i den här rollen ska du:

  • Ha en universitetsexamen inom molekylärbiologi, bioteknik, bioinformatik, AI, neurologi, radiologi, bildbehandling, neurovetenskap eller kommunikation.
  • Ha dokumenterad erfarenhet av samarbete och tvärvetenskapligt arbete.
  • Kunna uttrycka dig fritt i både tal och skrift på både engelska och svenska.

Meriterande:

  • Har ett stort intresse av AI eller forskning kring AI inom hälsoområdet. 
  • Dokumenterad erfarenhet från kommunikation och grafisk formgivning och tidigare administrativt arbete.
  • Erfarenhet av forskning med hjälp av avancerad forskningsinfrastruktur. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i 

Läs mer om projektet du kommer att arbeta i

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ö.k
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2406/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, +46852483047
  • Johanna Furuhjelm, 0765832992
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb