Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för Aging Research Center (ARC)

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Forskningsspecialisten kommer att ansvara för att driva studier inom området geriatrisk och psykiatrisk epidemiologi med huvudfokus på depression. Kandidaten förväntas bidra till forskningsområden som omfattar riskfaktorer över hela livet, geografiska skillnader i depression och konsekvenser av depression. I arbetsuppgifterna ingår att generera hypoteser, genomföra statistiska analyser av longitudinella data, samarbeta med medförfattare samt skriva forskningsartiklar som huvudförfattare och senior författare. Undervisning och handledning kan också ingå i rollen.

Den person som utses till denna tjänst kommer dessutom att spela en central roll i National E-infrastructure for Aging Research (NEAR) teamet, som ansvarig för aktiviteter som främjar NEAR:s forskningsresultat och ökar infrastrukturens synlighet för det nationella och internationella forskarsamhället och för allmänheten. NEAR är ett samarbetsinitiativ mellan Karolinska Institutet och sju andra svenska universitet. Tillsammans har vi utvecklat en nationell infrastruktur med det yttersta målet att underlätta äldreforskning i Sverige genom att främja internationellt samarbete och förbättra vetenskaplig kvalitet och genomslagskraft. NEAR omfattar 15 databaser som härrör från longitudinella kohortstudier belägna i olika geografiska områden i Sverige.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • En doktorsexamen i geriatrisk och psykiatrisk epidemiologi.
  • Dokumenterad erfarenhet och djup kunskap om psykiatrisk epidemiologi, särskilt depression hos äldre vuxna.
  • Erfarenhet av att handleda studenter.
  • Erfarenhet av att undervisa på universitetsnivå.
  • Utmärkta språkkunskaper i engelska och svenska.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av att presentera och moderera vid nationella och internationella möten och/eller konferenser.
  • Erfarenhet av att sammanfatta forskning och utveckla riktade kommunikationsmaterial.
  • Förmåga att anpassa forskningstexter och information, både skriftligt och muntligt, för olika målgrupper.
  • Erfarenhet av att arbeta med större forskningsinfrastrukturer.

Efter en samlad bedömning av de sökandes kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vem av dem som har bäst förutsättningar att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Information om NVS
Information om ARC
Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 juli 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse / according to agreement
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2392/2024
Kontakt
  • Debora Rizzuto, Senior forskare, debora.rizzuto@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb