Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Gruppen för åldrandets epidemiologi är involverad i en mängd olika forskningsprojekt, så som molekylär och genetisk epidemiologi, farmakoepidemiologi, geriatrisk epidemiologi samt tvilling- och familjestudier. Gruppen består av ett 20-tal personer - från professor till doktorand - med flera PI:s som samarbetar kring olika forskningsämnen inom åldrande. Forskningsintressena inom gruppen är bland andra biologiskt åldrande, skörhet, demensgenetik, repurposing av läkemedel och polyfarmaci hos äldre personer. Vår forskning baseras på storskaliga datamaterial så som svenska registerdata, populationsbaserade kohortstudier och publika data.

Din roll

Denna forskningsspecialist kommer att ansvara för att driva forskningsstudier inom områdena molekylär och genetisk åldrande-epidemiologi samt geriatrisk farmakoepidemiologi. Detta innefattar databehandling, dataanalys och att skriva vetenskaplig text. Du kommer att bidra till att starta nya studier, generera ny data samt utveckla nya metoder. Du kommer också att vara delaktig i handledning av studenter, ansöka om bidrag, projektledning och koordinering av nationella och internationella samarbeten.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av att skriva forskningsansökningar och förmåga att självständigt säkra anslag.
  • Erfarenhet av studiedesign och storskalig datahantering av studier med flera data-modaliteter inklusive genetisk data, molekylär data, Svenska patientregisterdata samt läkemedelsdata.
  • Tidigare erfarenhet av att utveckla och använda genetiska analysmetoder, som GWAS, fine-mapping, Mendelsk randomisering och colocalization för att hitta läkemedelstargets.
  • Tidigare erfarenhet av flera forskningsprojekt och publikationer inom åldrandets epidemiologi och farmakoepidemiologi.
  • Omfattande kunskaper om epidemiologiska metoder (t.ex. simulerade kliniska prövningar i registerdata), omics-data och farmakoepidemiologi.
  • Dokumenterad erfarenhet av statistiska programmeringsverktyg som R, STATA, SQL, Linux i HPC-miljö och dylikt.
  • Utmärkta skriftliga och muntliga kommunikationsfärdigheter på engelska krävs.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av handledning av studenter
  • Erfarenhet av presentationer vid nationella och internationella möten och konferenser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Som person är du självständig, noggrann, analytisk, kommunikativ och har utmärkt samarbetsförmåga.  

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2391/2024
Kontakt
  • Sara Hägg, sara.hagg@ki.se
  • Jonas Wastesson, jonas.wastesson@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, HR-partner, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb