Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi utlyser en tjänst som forskningsspecialist inom utvecklingsbiologi och stamcellsforskning vid Adameyko lab (Karolinska Institutet, Stockholm, Sverige). 

Vid avvikelser mellan den svenska och den engelska annonsen hänvisar vi till den engelska versionen.

Ämnesbeskrivning

Kunskaperna från utvecklingsbiologisk forskning tillämpas i stor utsträckning inom regenerativ medicin. Vi hoppas därför kunna förbättra människors hälsa genom att upptäcka nya grundläggande idéer om hur utveckling, stamceller och regeneration fungerar.

Vårt laboratorium driver ett brett spektrum av projekt relaterade till utvecklingsbiologi, stamceller, EvoDevo och regenerativ medicin. Metodiken omfattar klassiska utvecklingsbiologiska metoder blandade med transkriptomik för enskilda celler, 2D-sekvensering och 3D-rekonstruktioner av vävnader och organ baserade på optiska eller röntgenmetoder (mikro-CT, synkrotron).

Din roll och bedömningsgrunder

Vi hoppas kunna rekrytera en person med gedigen erfarenhet av experimentell utvecklingsbiologi och gedigna meriter inom dessa områden. Tidigare erfarenhet av neurallist eller neuroutveckling är en fördel. Den sökande förväntas arbeta på ett delvis självständigt sätt och interagera med doktorander och masterstudenter i Adameyko-laboratoriet. När det gäller de praktiska färdigheterna förväntar vi oss att den sökande är flytande i experimentella lineage tracing-tekniker (Cre-baserade, såsom Confetti) med en förhoppning om att den sökande kommer att vara bekant med klonala analystekniker såsom lentivirala klonala barcoding-system, genome scarring-system, beräkningsförutsägelser (Numbat och liknande).

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Campus Solna, Biomedicum.

För mer information besök också: 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2359/2024
Kontakt
  • Igor Adameyko , igor.adameyko@ki.se
Facklig företrädare
  • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
  • Niklas Andersson, ST, niklas.andesson@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-07-26
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb