Var med och utveckla TBL-utbildning av högsta kvalitet

Enheten för Undervisning och Lärande (UoL) faciliterar högskolepedagogisk utveckling för att möta dagens och morgondagens utmaningar inom universitet och vårdverksamhet. Vi är drivande i att skapa moderna verktyg och innovativa akademiska lärandemiljöer för en utbildning av högsta kvalitet. I UoLs uppdrag ingår högskolepedagogisk utbildning, pedagogiskt stöd för utveckling av undervisning och kurser, forum för pedagogisk dialog, och stöd för och utveckling av digital pedagogik. UoLs verksamhet riktar sig till personal involverad i KIs utbildning såväl på lärosätet som inom hälso- och sjukvården i Stockholms län.

Området högskolepedagogik med fokus på medicinsk pedagogik har ett brett spektrum pedagogiska teman, från studenternas lärande till kurs- och programdesign, examination och bedömning, handledning och utvärdering av utbildningens kvalitet. I arbetet tillämpas forskning om högskolepedagogik, medicinsk pedagogik, utvärdering och organisatoriskt lärande. Området erbjuder kurser för lärare och handledare, leder utvecklingsprojekt, erbjuder konsultation och samarbetar med studenter, lärare, och beslutsfattare inom hela universitetet, samt inom nationella och internationella nätverk.

Din roll

Vi söker dig som vill intresserad av studentcentrerat och aktivt lärande och vill stödja våra lärare utveckla sina kurser inom det 6-åriga läkarprogrammet med fokus på Teambaserat lärande (TBL). Med din pedagogiska kompetens och förmåga att facilera lärarnas eget utvecklingsarbete har du möjlighet att bidra till hög kvalitet av utbildning för våra studenter i läkarutbildningen.
Vi ser din roll som viktig för enheten och för läkarprogrammets övergång till TBL som undervisningsmodell. Du driver utveckling, håller dig uppdaterad med de senaste resultaten inom utbildningsforskning och bidrar aktivt till enhetens och områdets arbete. 

I rollen ingår att leda och genomföra professionella kompetensutvecklingskurser inom TBL och stimulera utveckling av Karolinska Institutets utbildningar. Undervisningsuppgifter inkluderar undervisning, utvärdering, och kursutveckling. I rollen innebär att genomföra utbildningsaktiveter främst online och i digital miljö, men även campusförlagda workshops. Rollen kräver arbete i olika digitala miljöer. Att producera utbildningsmaterial och initiera utbildningsaktiviteter är en naturlig del av arbetet som pedagogisk utvecklare.

Vem är du?

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Du trivs i en kunskapsorganisation som präglas av utvecklingsarbete och komplexitet. Du är en person som trivs med att driva utveckling och projekt, tar ett helhetsansvar och samarbetar tätt med kollegor och avnämare.

I din roll är du medskapare av en tillitsfull arbetsmiljö genom omdöme, nyfikenhet, öppenhet och respektfullt bemötande av andras synsätt, kunskap och erfarenheter. Vidare ser vi att du som söker uppvisar ett trevligt och professionellt bemötande och intresserar dig för att förstå andras perspektiv för att skapa goda relationer, inom UoL och Karolinska Institutet såväl som i nationella och internationella nätverk.

Breda kompetenser inom pedagogik och förmåga att undervisa och facilitera grupparbete är grundläggande för denna roll.

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Du har även:

  • examen från universitet/högskola inom relevant område
  • djup och bred kompetens inom pedagogik
  • erfarenhet av att undervisa
  • mycket god förmåga att sätta dig in i nya digitala verktyg
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Meriterande:

  • erfarenhet inom högskolepedagogik eller medicinsk pedagogik utbildning och/eller erfarenhet inom medicinsk utbildning
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • aktivitet inom högskolepedagogisk forskning
  • kompetens inom team-based learning 

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Om anställningen: Anställningen är en särskild visstidsanställning om 12 månader.

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Enheten för Undervisning och Lärande

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på engelska (alternativt svenska): CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2146/2024
Kontakt
  • Juha Nieminen, områdeschef, juha.nieminen@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Bodil Moberg , OFR, 08-52483601
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb