Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vi kommer att samla in nya kompletta sociala nätverksdata från skolor och studera hur hälsobeteenden (traditionell och alternativ användning av nikotinprodukter) sprids i sociala nätverk. Vårt team är tvärvetenskapligt och kombinerar epidemiologi, statistik och samhällsvetenskap.

Din roll

Forskningsassistenten kommer att organisera datainsamlingen, samla in data i skolorna, rensa data och bidra till analysen samt skriva rapporterna om de första resultaten.

Det är en tidsbegränsad anställning under 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning i ytterligare 6 månader.

Vem är du?

Den ideala kandidaten bör ha ett intresse för social epidemiologi eller sociologi. Goda skrivfärdigheter är viktigt och grundläggande statistisk kunskap är också nödvändig. Kandidaten behöver ha goda kunskaper i engelska och svenska, både skriftligt och muntligt. Tidigare erfarenhet av att organisera forskning eller datainsamling (särskilt i skolmiljö) är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Vi hoppas hitta en forskningsassistent som är självmotiverad, organiserad och som kan interagera och bidra till ett team. Vi förväntar oss att kandidaten tar en aktiv roll i projektet och är villig och kapabel att arbeta självständigt.

Vad erbjuder vi?

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1970/2024
Kontakt
  • Márta Radó, Biträdande Lektor, marta.rado@ki.se
  • Paul Lichtenstein, Professor, paul.lichtenstein@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, HR-partner, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb