Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Forskningen inom enheten för Integrativ toxikologi  rör områden som är centrala för toxikologisk riskbedömning med utgångspunkt i exponering och kemiska hälsorisker inom befolkningen och i arbetslivet. Exponering och effekter studeras i avancerade cellsystem in vitro såväl som i studier med frivilliga försökspersoner. Vidare innefattar enhetens forskning olika tillämpningar inom modellering, riskbedömning och prevention.

Din roll

Dina arbetsuppgifter omfattar forskningsarbete och administration i Linda Schenks forskargrupp. Forskningsuppgifterna omfattar litteratursökningar, studieurval och dataextraktion från toxikologiska och epidemiologiska studie, samt att tolka och sammanställa resultaten. Du kommer arbeta i projekt som arbetar med frågor om perfluorerade ämnen (sk PFAS) och rengöringsmedel. 

Vem är du?

Vi söker en driven person med utbildning inom toxikologi eller liknande ämne. Dokumenterad erfarenhet av dokumentstudier inom toxikologi och/eller riskbedömning samt metoder för systematiska litteraturöversikter kommer att ges högsta vikt. God skriftlig färdighet i engelska är ett krav. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper så som kapacitet att arbeta självständigt, organisationsförmåga, kommunikativa- och sociala färdigheter. Projektet börjar under juni månad och anställningen är en sex månaders visstidsanställning.  

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Institutet för miljömedicin

Linda Schenks forskargrupp

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1912/2024
Kontakt
  • Linda Schenk, docent, +46852487968,+46852487968
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO, 08-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, 08-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga, Nanna Fyhrquist, SACO-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-24

Tillbaka till lediga jobb