Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vid Institutionen för molekylär medicin och kirurgi (MMK) bedriver vi preklinisk och klinisk forskning inom ett stort antal områden. Till institutionen hör ca 450 forskare, forskarstuderande, lärare samt teknisk och administrativ personal och för närvarande har vi ca 150 doktorander. Institutionen bedriver grundutbildning inom både läkarprogrammet, sjukgymnastprogrammet, biomedicinprogrammet och biomedicinska analytikerprogrammet.

Vi söker nu en senior forskare på deltid till forskargruppen Klinisk genetik, Institutionen för molekylär medicin och kirurgi. Vårt laboratorium ligger i forskningshuset BioClinicum på Karolinska universitetssjukhusets område. Gruppen arbetar nära ME Klinisk genetik och genomik vid Karolinska universitetssjukhuset samt med Science for Life Laboratory och Genomic Medicine Sweden.

Din roll

Vi söker en erfaren och högt motiverad forskare med dokumenterad erfarenhet inom molekylär hematologi. Sökande ska vara expert inom hematologiska maligniteter och ha gedigen erfarenhet av projektledning och handledning av doktorander/postdocs. Sökande ska ha en omfattande vetenskaplig produktion och kunnat attrahera externa forskningsanslag. Forskningsprojekten är translationella i sin natur och inriktade på molekylära mekanismer bakom hematologiska maligniteter. Projekten kommer även omfatta immungenetiska analyser av stora patientkohorter, bearbetning och validering av data samt statistiska beräkningar.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning samt uppvisat goda ledaregenskaper.

Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen i ett område lämpligt för tjänsten, såsom hematologi, biomedicin eller liknande, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering på minst docentnivå. 

Bedömningsgrunder

Vi söker dig som har:

  • Dokumenterad erfarenhet av arbete inom molekylär hematologi inklusive immungenetik.
  • Dokumenterad erfarenhet av storskaliga sekvenseringsmetoder.
  • Dokumenterad erfarhenhet av arbete med databaser och statistiska metoder.
  • Dokumenterad erfarenhet av grundläggande molekylärbiologiska och cellbiologiska metoder.
  • God förmåga att uttrycka sig såväl muntligt som skriftligt på engelska
  • God samarbets- och kommunikationsförmåga, samt förmåga att dokumentera arbetets gång.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 maj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1858/2024
Kontakt
  • Richard Rosenquist Brandell, richard.rosenquist@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-14

Tillbaka till lediga jobb