Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Med 1,1 miljoner nya diagnoser varje år är prostatacancer den vanligaste cancerformen hos män i utvecklade länder. Prostatacancergruppen vid MEB är en mycket tvärvetenskaplig och dynamisk forskningsgrupp i internationell framkant för att utveckla och implementera precisionsmedicinska strategier för att förbättra diagnostik och behandling av prostatacancer. Forskningen spänner över världsledande datakällor, innovativa kliniska prövningar, genomik, maskininlärning och artificiell intelligens.

Din roll

På institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska Institutet söker vi en senior forksningsspecialist i artificiell intelligens med inriktning mot digital patologi.

Arbetet syftar till att minska dödligheten i prostatacancer genom mer exakt diagnostisering, prognostisering och behandlingsprediktion för patienter med prostatacancer. Vi söker nu en senior forskningsspecialist med stark bakgrund inom digital patologi, bildanalys och utveckling av artificiell intelligens för att arbeta med dessa projekt.

Du kommer att vara inblandad i att leda forskningen samt att handleda doktorander och postdoktorer.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskningsspecialist är den som har:

- avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen,

- visat god vetenskaplig skicklighet med en betydande vetenskaplig produktion,

- uppvisat en god vetenskaplig självständighet där de egna insatserna har varit betydelsefulla,

- en forskningsplan av god kvalitet med tydlig framtidspotential.

Ytterligare krav för anställningen:

- Bevisad förmåga i tvärvetenskapligt samarbete, särskilt med datavetenskap och medicinska forskare.

- Starka programmeringskunskaper krävs, med färdigheter i Python, och förtrogenhet med maskininlärning och ramverk för bildanalys (t.ex. TensorFlow, PyTorch, Keras, Scikit-learn, OpenCV) är ett måste.

- Flytande engelska är ett krav.

- Erfarenhet av att handleda doktorander.

Personliga kvaliteter

Den sökande bör vara mycket kollegial och ha förmågan att arbeta effektivt i ett tvärvetenskapligt team, vilket återspeglar en historia av framgångsrikt samarbete med datavetenskap och medicinska forskare. Förmågan att arbeta självständigt, tillsammans med exceptionella organisatoriska färdigheter och en dokumenterad meritlista i att utveckla strukturerade lösningar på komplexa problem, är avgörande.

Kandidaten ska ha utmärkta analytiska färdigheter, visa nyfikenhet och kreativitet samt ha förmåga att ta ansvar för forskningsprojekt, vilket framgår av tidigare handledning av studenter och engagemang i forskning i skärningspunkten mellan datavetenskap och patologi.

Bedömningsgrunder

Vid anställning som senior forskningsspecialist gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i föreskrifter för andra anställningar än läraranställningar i förhållande till fastställd anställningsprofil.

− Vetenskapliga originalarbeten, dess kvalitet och kvantitet med särskilt beaktande efter forskarutbildningen.

− Vetenskaplig självständig förmåga visad genom ledande och seniora författarskap.

− Översiktsartiklar och andra vetenskapliga publikationer.

− Presentationer och vetenskapliga uppdrag vid internationella kongresser.

− Forskningsanslag som erhållits i regional, nationell och internationell konkurrens.

− Nationella och internationella forskningssamarbeten.

− Forskningsansvar som handledare för examensarbete på avancerad nivå, doktorand och postdoktor.

− Granskare och utvärderare av andras vetenskapliga arbeten.

− Forskningserfarenhet från annan forskargrupp än där forskarutbildningen genomfördes.

− Utveckling av en egen forskningsprofil inom sitt ämnesområde.

− Plan för framtida forskning baserad på aktuell vetenskap.

 

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Erfarenhet av bildanalys och djupinlärningsmodeller, med fokus på objektdetekterings- och segmenteringsmodeller är meriterande, likaså expertis inom digital patologi.
  • Erfarenhet av forskning relaterad till cellgrafer och Graph Neural Networks (GNN) kommer att uppskattas högt, särskilt inom digitala patologimiljöer.
  • Erfarenhet av filformat och verktyg för whole slide images (t.ex. OpenSlide, Bioformats, QuPath, Cytomine), såväl som databaser och högpresterande kluster/molnberäkning är meriterande.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Placering: Solna

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1776/2024
Kontakt
  • Martin Eklund, Professor, martin.eklund@ki.se
  • Cecilia Westman Betnér, HR-partner, cecilia.westman.betner@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb