Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för allmänmedicin och primärvård

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för allmänmedicin och primärvård ansvarar för delar av läkarprogrammet. Inom forskarutbildning har vi en egen forskarskola i allmänmedicin. Vår primärvårdsforskning omfattar varierande projekt kring multisjuklighet, folksjukdomar som diabetes, nedsatt njurfunktion och psykisk ohälsa samt även pedagogiska projekt. Närmare 100 personer, av vilka cirka 35 doktorander, är anknutna till avdelningen.

På läkarprogrammet har vi moment på de flesta terminer av utbildningen och ansvarar även för hela läkarprogrammets slutexamination IST. I det nya 6-åriga programmet har vi ansvar för formativa OSCE (Objective Structured Clinical Examination) som startar redan på termin 2. Vi planerar nu att introducera amanuenser från senare delen av läkarprogrammet i lärandeaktiviteter under tidiga terminer.

Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Är du läkarstuderande på termin 7-10 nu under vårterminen 2024 och vill utveckla din administrativa och pedagogiska förmåga? Avdelningen för allmänmedicin och primärvård söker nu två amanuenser som kan arbeta med lärandestöd inom läkarprogrammet för kurser inom tidigare terminer.

Din roll

Som amanuens bidrar du med stöd till lärare och annan personal inom undervisningen och inom olika utbildningsmoment; både teoretiska och praktiska. Det innefattar förberedelser inför kurstillfällen och färdighetsträning för studenterna. Andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under hösttermin 2024 och vårtermin 2025, med uppehåll under sommaren (juni - augusti), med en omfattning av 10 procent av heltid.

Vem är du?

Behörighet för anställning som amanuens kräver pågående studier på grund eller avancerad nivå.

Vi söker dig som är antagen till läkarprogrammet på Karolinska Institutet. Du studerar just nu på någon av terminerna från termin 7 eller högre under VT 2024. Du har en god pedagogisk och administrativ förmåga. Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning och tidigare erfarenhet av undervisning. Du är flexibel och har en god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Campus Syd

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som amanuens vid NVS 

Läs mer om avdelningen för Allmänmedicin och primärvård

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 juni, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på svenska:

  • Ett komplett CV
  • Personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten
  • Intyg från LADOK om pågående och framtida studier

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1739/2024
Kontakt
  • Helena Salminen, Lektor/Avdelningschef, 0852486840
  • Lina Karlsson, HR-partner, 08-52483926
  • Alejandra Ruz Torres, Utbildningsadministratör, 08-52488775
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb