Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för klinisk geriatrik

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelningen för klinisk geriatrik, med över 100 anställda och anknutna forskare är lokaliserad både i Neo Campus Flemingsberg samt i Q-huset i Solna. Vi bedriver både forskning med fokus på kognitiv nedsättning, demens och andra åldersrelaterade sjukdomar samt geriatrisk utbildning. Vår forskning är mångfacetterad i nära samarbete med ledande universitet och kliniker över hela världen. Forskningen är kliniskt inriktad med tonvikt på diagnos, prevention och behandling. Avdelningen har ett nära samarbete med Medicinsk Enhet Åldrande inom Tema Inflammation och Åldrande på Karolinska universitetssjukhuset.

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Professor Miia Kivipeltos forskargrupp - Nordic Brain Network (NBN) - är en del av avdelningen för klinisk geriatrik och Centrum för Alzheimerforskning, båda vid NVS. Den största delen av NBN:s multidisciplinära forskarteam finns vid KI (Q-huset i Solna), men teammedlemmar finns även i Finland, Storbritannien samt vid Karolinska Universitetssjukhuset. NBN bedriver främst forskning kring att förebygga, diagnosticera och behandla demens och Alzheimers sjukdom.
Forskargruppen bedriver banbrytande biomedicinsk, epidemiologisk, observationell och kvalitativ forskning samt studier (RCT) för demensriskreducering och deltar i flera internationella samarbeten och nätverk.

Professor Kivipelto är PI för den banbrytande FINGER-studien, den första storskaliga RCT-studien som visade att en multidomän livsstilsbaserad intervention kan förbättra den kognitiva förmågan hos seniorer med ökad risk för demens. Prof. Kivipelto och hennes team arbetar för att utveckla, optimera och skala upp FINGER-modellen, detta för att identifiera effektiva strategier för demensriskreducering och prevention på global nivå. I syfte att göra detta har professor Kivipelto grundat EU-FINGERS-konsortiet och World-Wide FINGERS Network som tillsammans samlar experter på demensforskning från över 35 länder.

Forskargruppen söker nu en engagerad samordnare med inriktning mot ekonomi.

Din roll

I rollen som vikarierande samordnare i professor Miia Kivipeltos forskargrupp kommer du att vara en nyckelspelare inom olika områden. Arbetsuppgifterna är en kombination av självständigt, analytiskt arbete och mer rutinmässiga uppgifter. Följande arbetsuppgifter ingår i, men är inte begränsade till, tjänsten:

Budgetarbete, strategisk planering och uppföljning av projekt från olika externa finansiärer (inkl. EU projekt). Redovisning till externa finansiärer. Stöd till chefen i dennes budgetarbete, personalplanering och -hantering med tillhörande administration. Stöd till forskarna gällande projektets ekonomi och hantering av nya avtal, uppföljning av forskargruppens avtalsreskontra. Vara kontaktperson gentemot sektionen, NVS institutionsledning och ekonomiavdelning, Grants Office, juridiska enheten och externa samarbetspartner. Fakturahantering i ekonomisystemet UBW Prof Kivipelto portfolio hantering (CV, biografi, publikationer) Uppdatera ansökningssystem såsom EU tenders portal, Research Web, Prisma (ladda upp material, portfolio)

Tjänsten är ett vikariat på heltid, under ett år och är placerad i Q-huset vid Karolinska sjukhuset i Solna.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning alternativt erfarenhet av likvärdigt arbete. Du bör även ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta i en forskargrupp med externt finansierade projekt, med fördel från ett annat svenskt universitet. Det meriterande om du har erfarenhet att arbeta med EU-projekt.
Goda kunskaper i Officepaketet (MS Office 365 med verktyg), erfarenhet av att arbeta i system som Agresso och Primula samt goda språkkunskaper i svenska och engelska är en förutsättning.

Som person är du drivande, lösningsorienterad och har en god förmåga att självständigt initiera och planera ditt arbete. Vidare har du en välutvecklad social kompetens, en god samarbetsförmåga och ett allmänt positiv förhållningssätt till dina arbetsuppgifter.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Läs mer om avdelningen för klinisk geriatrik

Läs mer om Nordic Brain Network (NBN)

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 8 maj, 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1487/2024
Kontakt
  • Professor Miia Kivipelto, Forskargruppsledare, miia.kivipelto@ki.se
  • Sigrid Eklöf, samordnare, sigrid.eklof@ki.se
  • Liina Karlsson, HR-partner, liina.karlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, carina.eklund@ki.se
Publicerat 2024-04-24
Sista ansökningsdag 2024-05-08
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb