Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Karolinska Institutet är världskänt för sin forskning och utbildning inom odontologi och tandvård. På Campus Flemingsberg finns den senaste

tekniken. Här utbildar vi tandhygienister, tandläkare, specialisttandläkare, forskare och har Kompletterande Utbildning för Tandläkare, KUT.

2023 rankades vårt tandläkarprogram som nummer fem på en lista över världens universitet. Merparten av studenternas kliniska utbildning sker vid någon av Universitetstandvårdens sju tandvårdskliniker. Vid institutionen för odontologi bedrivs både den teoretiska delen – och spetsforskning.

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete för minskning av negativ miljöpåverkan. Välkommen till oss, vi är cirka 270 medarbetar som gör skillnad.

Om verksamheten

Vi söker dig som vill arbeta med utbildning, forskning och kliniskt arbete i oral protetik.

Enheten för oral rehabilitering bedriver forskning och forskarutbildning, grundutbildning samt specialistutbildning inom oral protetik och bettfysiologi. Vi har en stark forskning inom orofacial neurovetenskap och har ett samarbete med universiteten i Århus, Danmark och Malmö inom Scandinavian Center for Orofacial Neurosciences (SCON).

Vi har ett nära samarbete med klinikerna för oral rehabilitering och oral diagnostik vid universitetstandvården, där den kliniska undervisningen är förlagd. Vid enheten arbetar ett tiotal lärare och forskare.

Vårt mål att öka kunskapen om bakomliggande mekanismer vid funktionsstörningar och smärta i ansikte och käkar för att kunna förbättra diagnostik och rehabilitering och därmed bidra till bättre munhälsa och livskvalitet. Det gör vi genom att stimulera till forskning och undervisning av hög kvalitet med aktiv doktorandhandledning i starka forskargrupper och med moderna, studentfokuserade metoder i grundutbildningen. Vi strävar också efter att erbjuda en god arbetsmiljö för avdelningens medarbetare.

Din roll

Vi söker nu en biträdande lektor i ämnet för att förstärka vår akademiska enhet. Din roll blir att i samverkan, men också självständigt, utveckla ämnets utbildningsuppdrag och din egen forskning. Ett särskilt fokus kommer att riktas mot att förnya grundutbildningen i oral protetik på tandläkarprogrammet. Utbildningen ska ha forskningsanknytning och därför är det viktigt att du bedriver egen aktiv forskning. Anställningen omfattar även handledning av doktorander och ST-tandläkare. Du förväntas bidra till forskargruppens utveckling och samarbete med andra forskare samt att aktivt söka externa forskningsmedel.

Denna anställning som biträdande lektor är en tidsbegränsad anställning på 6 år med rätt att bli prövad för en befordran till lektor.

Vem är du?

Behörig att vara anställd som biträdande lektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens högst sex år före ansökningstidens utgång. Även den som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses till exempel ledighet på grund av sjukdom eller föräldraledighet. Skäl, datum och omfattning ska tydligt specificeras i ansökan och ska styrkas med intyg.

Anställningen är förenad med klinisk tjänstgöring som specialist i oral protetik vid specialistkliniken, Universitetstandvården och därför ska sökanden inneha tandläkarexamen samt specialistkompetens i oral protetik samt uppfylla Socialstyrelsens krav för utövandet av tandläkaryrket i Sverige.

Kunskaper i svenska och engelska erfordras.

 Vidare ska du ha:

  • erfarenhet av undervisning på såväl grund- och avancerad nivå som forskarutbildningsnivå inom oral protetik
  • genomgått pedagogisk utbildning
  • chefserfarenhet av att leda en klinik/forskargrupp inom oral protetik/neurovetenskap 

Bedömningsgrunder

Translationell forskning med inriktning mot reglering av orofacial finmotorik, tuggning eller käkfunktion, liksom erfarenhet av akademiskt ledarskap är meriterande.

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk- och vetenskaplig skicklighet samt personliga egenskaper såsom god planerings- och samarbetsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Läs mer om oss

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska. CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 dec 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

 

Särskild prövning för befordran till lektor

En biträdande lektor som är anställd enligt 4 kap. 12 a § högskoleförordningen ska efter ansökan befordras till lektor om denne har behörighet för en anställning som lektor enligt KI:s anvisningar till anställningsordning och vid en prövning bedöms lämplig för en sådan anställning enligt de bedömningsgrunder som KI har bestämt ska tillämpas i ett ärende om befordran till lektor. Vid ansökan om befordran till lektor tillämpas de bedömningsgrunder som framgår av de anvisningar till anställningsordning som gällde vid tillträdet för anställningen som biträdande lektor. Aktuella bedömningsgrunder hittar du här. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som lektor.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4692/2023
Kontakt
  • Patricia de Palma, tandvårdschef, 08-52488129
  • Malin Lindell, HR-partner, 08-52483830
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, 08-52489938
Publicerat 2023-11-28
Sista ansökningsdag 2023-12-15

Tillbaka till lediga jobb