Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Vid Institutet för miljömedicin (IMM) bedrivs forskning inom toxikologi, fysiologi, epidemiologi, miljö- och arbetsmedicin. IMM fungerar även som vetenskaplig rådgivare till myndigheter inom området miljömedicin och IMM-forskare deltar i nationella och internationella expertgrupper som gör riskbedömningar eller tar fram riktlinjer.

Forskningen vid IMM:s enhet Metaller och Hälsa i Maria Kipplers forskargrupp kretsar kring miljöföroreningar, särskilt toxiska metaller, och relaterade hälsoeffekter. Vi fokuserar i huvudsak på exponeringar tidigt i livet eftersom de kan påverka både barnens hälsa och utveckling samt risken för sjukdomar senare i livet. För mer information, besök: https://ki.se/imm/enheten-for-metaller-halsa. Vi söker nu en postdoktor med kompetens inom miljömedicinsk epidemiologi. Anställningen är en tvåårig visstidsanställning. 

Din roll

Vi söker en kreativ och målinriktad kandidat för att bedriva forskning inom ett stort EU-projekt som kallas Re-MEND som fokuserar på fyra kritiska livsstadier där förändringar i endokrina signaler, inklusive könshormoner, kan påverka en individs mottaglighet för psykisk ohälsa; tidigt i livet, peripartum, puberteten, och övergången till ålderdom. Forskningen kommer att bedrivas i nära samarbete med flera andra universitet i Sverige och andra i europeiska länder. Denna del av projektet kommer att genomföras i en longitudinell kohort i Bangladesh. Vi kommer att undersöka samband mellan olika miljöfaktorer (framför allt miljöföroreningar, näringsstatus och kost, fysisk aktivitet, kardiometabola riskindikatorer, sociala och ekonomiska faktorer, och beteendemönster), före och runt puberteten, och mental hälsa i tidig vuxenålder. Samband mellan olika miljöföroreningar och mental hälsa kommer att utvärderas med hjälp av avancerade statistiska metoder, specialiserade för utvärderingar av blandningar av olika miljöföroreningar. Tjänsten kommer även att innefatta deltagande i undervisning och handledning av kandidat- och masterstudenter.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att vara berättigad måste kandidaten ha:

  • bakgrund inom epidemiologi eller motsvarande
  • dokumenterad erfarenhet av epidemiologiska studier, gärna av arbete med data om kost och/eller fysisk aktivitet.
  • utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga (framför allt i engelska) och trivs med att samarbeta och nätverka.
  • förmåga att arbeta strukturerat och självständigt.

Det är meriterande om kandidaten har:

  • erfarenhet av olika statistiska program (särskilt R och STATA) och modeller avsedda för att undersöka samband mellan olika exponeringar i tidigt i livet och hälsoutfall senare i livet.
  • erfarenhet av arbete med hälsoutfall hos barn och/eller ungdomar.
  • förmåga att tydligt visualisera och presentera vetenskapliga resultat.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4273/2023
Kontakt
  • Maria Kippler, lektor, +46(0)8-52487407,maria.kippler@ki.se
Facklig företrädare
  • Anne Boström, SEKO , +46(0)8-52487579,anne.bostrom@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, +46(0)8-52487419,niklas.andersson@ki.se
  • Anda Gliga och Nanna Fyhrquist, Saco-S, anda.gliga@ki.se,nanna.fyhrquist@ki.se
Publicerat 2023-11-06
Sista ansökningsdag 2023-12-01

Tillbaka till lediga jobb