Karolinska Institutet, Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, Avdelningen för Aging Research Center (ARC)

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Aging Research Center (ARC), en avdelning inom NVS, finns på KI Campus Solna, Stockholm. ARC är en mångdisciplinär forskningsmiljö som omfattas av i huvudsak tre vetenskapliga inriktningar; medicinsk epidemiologi, psykologi och socialgerontologi. Centret har omkring 70 anställda, har ett stort fokus på forskning med tillgång till unika forskningsresurser såsom stora longitudinella studier och nationella register.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Vi söker en forskningsassistent som kan bidra till ett projekt vars syfte är att undersöka skadliga konsekvenser av nedsatt luktsinne bland äldre personer med hjälp av longitudinella och populationsbaserade data. Projektet kommer bland annat att fokusera på sambandet mellan nedsatt luktsinne och potentiella följdeffekter såsom depression, ensamhet och undernäring.

Vi söker en mycket motiverad forskningsassistent som kommer att arbeta under Dr. Ingrid Ekströms huvudsakliga överinseende. Den framgångsrika kandidaten förväntas bidra till kvantitativa analyser av data från två longitudinella befolkningsbaserade studier:
1) Swedish National Study on Aging and Care i Kungsholmen, en pågående longitudinell befolkningsbaserad kohortstudie med mer än 20 års uppföljning av personer som är 60 år eller äldre, samt
2) Betula, som är en longitudinell studie av åldrande, minne och demens som har pågått i Umeå i över 25 år.

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta hjälp med datarensning, harmonisering av data, statistiska analyser, resultatbedömning, och att bidra till att författa artiklar.

Detta är en tidsbestämd tjänst på deltid (25%) på 6 månader.

Vem är du?

Den framgångsrika kandidaten förväntas att ha:

(1) psykologexamen eller motsvarande vid anställningstillfället;

(2) tidigare erfarenhet av kvantitativa analyser av neuropsykologiska data

(3) utmärkta kunskaper i engelska.

Vidare kräver anställningen att du är noggrann, har god samarbetsförmåga samt god förmåga att arbeta självständigt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Aging Research Center, Tomtebodavägen 18 A, Karolinska Institutet, Campus Solna

Information om ARC

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3582/2023
Kontakt
  • Ingrid Ekström, biträdande lektor, ingrid.ekstrom@ki.se
  • Amanda Nyberg, HR-partner, amanda.nyberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb