Karolinska Institutet, Instit för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Är du passionerad för att bidra till en bättre hälsa för alla? Vi på Management Center (MMC) vid Institutionen för lärande, informatik, management och etik (LIME) vid Karolinska Institutet söker en projektledare inom området medicinskt ledarskap.

Ämnet medicinskt ledarskap är ett forsknings- och utbildningsfält som har funnits vid MMC i 20 år. Hälso- och sjukvården i högre utsträckning behöver försörjas med fler beslutsfattare och ledare med kompetens i hur kunskap, kompetens, materiella och finansiella resurser bäst kan utnyttjas för att förbättra hälso- och sjukvården och människors hälsa.

Din roll

Vi söker nu en projektledare till Medical Management Center (MMC). Målsättningen med rekryteringen är att leda utvecklings- och utvärderingsinsatser för att stärka det medicinska ledarskapet inom hälso-och sjukvården för att stödja hälso- och sjukvårdens mål att bli en attraktiv arbetsplats, erbjuda säker och effektiv vård, samt uppnå långsiktigt hållbar ekonomi.

Du kommer att arbeta i tät samverkan med vårdgivare, näringslivet och sjukvårdsförvaltningar för att utveckla, implementera och utvärdera insatser för att stärka det medicinska ledarskapet inom hälso-och sjukvården. Vi arbetar primärt med kvalitativa metoder, men även kvantitativa metoder tillämpas.

Vem är du?

Vi söker dig som:

 • har avlagt doktorsexamen inom ämnet medicinskt ledarskap
 • har ett stort intresse för forskning kring ämnet medicinskt ledarskap
 • har mycket erfarenhet av att utveckla, implementera och utvärdera insatser för att stärka det medicinska ledarskapet inom hälso-och sjukvården
 • har stor erfarenhet av att samverkan med vårdgivare, näringslivet och sjukvårdsförvaltningar
 • har mycket goda kunskaper av att samla in och analysera kvalitativa data
 • har god samarbetsförmåga och är strukturerad och självständig
 • gillar att arbeta i grupp, lära dig nya saker och kan hantera såväl kortsiktiga som långsiktiga deadlines med tydliga mål
 • kan kommunicera flytande i tal och skrift på både svenska och engelska
 • har erfarenhet av projektledning

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av kvantitativa metoder (enkätdata)

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Engagerad, och framför allt med förmåga att engagera andra för att jobba mot gemensamma mål. Strukturerad, självständig och resultatinriktad med förmåga att arbeta inom givna tidsramar.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Lärande, Informatik, Management och Etik (LIME) https://ki.se/lime
Läs mer om Medical Management Centre (MMC)
https://ki.se/lime/medical-management-centrum-mmc

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 september 2023. 

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3497/2023
Kontakt
 • Pamela Mazzocato, pamela.mazzocato@ki.se
Facklig företrädare
 • Jayne Alfredsson, jayne.alfredsson@ki.se
 • Shahla Rostami, OFR, Shahla.rostami@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb