Karolinska Institutet, Institutionen för neurovetenskap

Institutionen för neurovetenskap omfattar flera forskargrupper som arbetar med olika aspekter av nervsystemets funktion, både under normala förhållanden och vid olika sjukdomstillstånd. Forskningsprojekten omfattar ett brett spektrum av studier på molekylära och cellulära nivåer, nätverk av neuroner och organisationen av nervsystemet som helhet. Institutionen har en platt organisation med 40 forskargruppsledare, varav 24 professorer och 65 doktorander. Undervisningen är en grundläggande verksamhet vid institutionen, som deltar i flera grundutbildningar och forskarutbildningsprogram. Varje år tar cirka 15 studenter sin doktorsexamen från vår institution och många av våra akademiker har gjort framstående karriärer inom den akademiska eller privata sektorn.

Avdelning
Vår forskargrupp arbetar i nära samarbete med Max Planck Institute for Empirical Aesthetics i Frankfurt. Forskningen är inriktad på expertisens psykologi och hjärnmekanismer, i synnerhet musikalisk (färdighetsinlärning). Vi använder en kombination av tekniker från beteendegenetik, experimentell psykologi, neuroimaging och fysiologi. En stor forskningssatsning under de kommande åren kommer att vara att analysera gen-miljösamspel i musikaliskt färdighetsinlärning i en kohort av svenska tvillingar, med hjälp av en kombination av beteendemätningar och hjärnskanning med MRT. För att genomföra detta forskningsprogram rekryterar vi nu en forskningsassistent som kommer att ha ett huvudansvar för rekrytering av deltagare, organisation och schemaläggning av experiment, samt datainsamling med hjälp av MRT.

Arbetsuppgifter
Primära uppgifter kommer att vara att administrera och genomföra datainsamlingar i beteende- och MR-experiment, inklusive rekrytering av deltagare och schemaläggning av experiment.

Krav
Den sökande bör ha grundläggande teoretiska kunskaper om neuroanatomi och kognitiv neurovetenskap, samt tidigare erfarenhet av att genomföra MRT-experiment. Dokumenterad god organisationsförmåga och tidigare erfarenhet av att samordna rekrytering av deltagare är meriterande. Kandidaten ska vara pålitlig, noggrann och samarbetsvillig, med förmåga att arbeta självständigt. Det är mycket viktigt att kunna interagera med andra forskare och fungera bra i ett team.

Den sökande bör ha minst en kandidatexamen inom ett relevant ämne.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Karolinska Institutet, Solna

https://ki.se/en/neuro/ullen-laboratory
Tio skäl att välja Karolinska Institutet


Ansökan

En ansökan ska innehålla följande dokument på svenska eller engelska:

      1. En fullständig meritförteckning (högst två sidor)
      2. Ett motiveringsbrev (högst en sida).

Ansökan ska lämnas via Varbis rekryteringssystem.

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på 11 månader.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 Juni.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde According to individual agreement
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1869/2023
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb