Vill du bidra till forskning och till att förbättra människors hälsa?

Funktionen IT-forskningsstöd vid IT-avdelningen arbetar med att genom moderna och storskaliga IT-tjänster tillhandahålla det specialiserade, och i många fall helt unika, stöd forskare behöver. Vi arbetar ofta nära forskare och forskningen vid någon av våra 22 institutioner eller på någon core-facilitet för att på bästa sätt förstå behovet. Vi har idag ett antal IT-tjänster riktade till just forskning och antalet växer ständigt.

Vi söker nu en forskningsinfrastrukturspecialist för att ytterligare lyfta funktionen, för att på ett ännu bättre och specialiserat sätt kunna stödja forskare och forskning vid Karolinska institutet.

Din roll

Den centrala IT-avdelningen består av ca. 90 medarbetare fördelade på fyra enheter. Tjänsten är placerad inom enheten Service men kommer att samverka med hela IT-avdelningen.

Du kommer att arbeta tillsammans med de flesta funktioner, grupper och enheter inom IT-avdelningen där du tillsammans med dessa samordnar och leder arbetet med att leverera och även utveckla nya typer av IT-stöd till forskare vid Karolinska institutet.

Kontakten med forskare och forskargrupper kommer att vara central. Tillsammans med kundansvariga och förvaltningsledare fångar du upp och driver de forskningsrelaterade frågorna inom IT.

Vem är du?

Du har en lång erfarenhet av IT-frågor inom forskning och utbildning där du är van att arbeta självständigt med större och mer komplexa frågor.

Du har själv bakgrund som forskare och har doktorerat, vilket ger dig den insikt och kunskap i forskningens behov som behövs för att skapa de bäst lämpade IT-tjänsterna för forskare.

Du har ett proaktivt förhållningssätt med kärnverksamheten i fokus, är ödmjuk och har lätt för att "få folk med på tåget" utan att uppfattas som påstridig. Det är viktigt att du värdesätter att verksamheten är beroende av din arbetsinsats, vilket kräver att du är kommunikativ med förmåga till samverkan. Du bidrar till att stärka gruppen med just dina förmågor, erfarenheter och egenskaper.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid din personliga lämplighet i denna rekrytering.

Du har

 • doktorerat och har själv erfarenhet som forskare.
 • erfarenhet att arbeta enligt förvaltningsmodellen PM3.
 • arbetat inom högre utbildning.
 • förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

 • Erfarenhet av att leda andra, antingen som chef eller i annan ledande befattning
 • Erfarenhet av bildanalys
 • Erfarenhet av ML och AI
 • Erfarenhet som projektledare
 • Certifiering inom ITIL, PM3, PPS

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Medarbetare på KI erbjuds möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att du kan arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1137/2023
Kontakt
 • Mikael Wettercrantz, 08-52486898
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb