Vill du arbeta med storskaliga data och automation av dataanalyspipelines i nära samarbete med bioinformatiker och mikrobiomforskare?

Centrum för translationell mikrobiomforskning (CTMR) expanderar och etablerar nu ett team dedikerat till utveckling av mjukvara och systemstöd till vår forskningsverksamhet. Vi söker därför en senior utvecklare för att stärka vårt IT team. Tjänsten är en unik och spännande möjlighet för dig som vill jobba med att utveckla och implementera effektiv automatiserad infrastruktur i nära samarbete med avancerad forskning inom mikrobiomfältet. Det finns utrymme att utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intresseområden.

Vi erbjuder en omväxlande labbnära miljö, där du arbetar i nära samarbete med både andra utvecklare samt de bioinformatiker, forskare och labbpersonal som interagerar med systemen vi utvecklar. CTMR:s mål är att bidra till stor framtida samhällsnytta genom mikrobiomforskning och en robust och pålitlig IT-infrastruktur är en förutsättning för att hantera de datamängder som produceras, för att genom bioinformatisk och statistisk analys nå dit.

Om oss

CTMR startades i januari 2016 som ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet, Science for Life Laboratory (SciLifeLab) och Ferring Pharmaceuticals. Centret bygger på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred bas med tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska platformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinerade humanmaterial.

Länk: https://ki.se/en/research/centre-for-translational-microbiome-research-ctmr

Vi har egen serverhårdvara där vi driftsätter virtualiserade Linuxservrar med VMware vSphere. Våra produktionsmiljöer består uteslutande av Linuxsystem, men det förekommer att de system vi utvecklar behöver interagera med Windows/Mac-datorer, då oftast via API:er och/eller webb-interface. Det mesta av den kod vi själva utvecklar är öppen källkod (https://github.com/ctmrbio/).

Din roll

Vi söker dig med erfarenhet av mjukvaruutveckling och systemadministration i Linuxmiljö, för att bidra till utvecklingen och implementationen av den underliggande automations- och analysinfrastruktur som används för labb och bioinformatiskt arbete på CTMR. För denna roll söker vi en ansvarskännande och driftig person som är positiv och flexibel. Då denna position avser en senior utvecklare ställs krav på dokumenterad erfarenhet av att leda utvecklingsarbete.

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planeringsförmåga, servicevilja och ett strukturerat arbetssätt. Du arbetar med trygghet i en dynamisk miljö och har lätt att anpassa dig till omprioriteringar. Vi förväntar oss att du arbetar effektivt i grupp. I rollen kan ingå att:

 • Bidra till utvecklingen av de laboratorieinformationshanteringssystem (LIMS) som används för spårbarhet av labbprocesser, samt för hanteringen av den storskaliga DNA/RNA-sekvenseringsdata som produceras av CTMR
 • Bidra till att upprätthålla IT-systemens stabilitet över tid genom att upprätta goda systemunderhållsrutiner, dokumentation, och säkerställa kunskapsöverföring inom gruppen
 • Bidra till att definiera och förstå verksamhetens behov med avseende på databassystem, användarinterface, server och annan hårdvaruinfrastruktur
 • Understödja robusta arbetsmetoder med avseende på informationssäkerhet, dataflöden, hantering av storskaliga data, och databasarkitekturer

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen inom datavetenskaper, bio- eller hälsoinformatik från högskola eller universitet eller motsvarande kompetens med tidigare erfarenhet av att leda och arbeta i ett team med andra utvecklare. Vi vill betona att kunskap om mikrobiologi och bioinformatik inte behövs för denna roll, men att intresse och nyfikenhet för området naturligtvis är välkommet.

Krav för rollen:

 • Dokumenterad erfarenhet av att leda mjukvaruutvecklingsarbete
 • Erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling i Python för Linux-system
 • Erfarenhet av arbete med versionshanteringssystemet Git via Github
 • Erfarenhet av databasteknologier (SQL)
 • Erfarenhet av att leverera strukturerad kod, sätta upp automatiserade tester samt kontinuerlig integrationstestning med tex Github actions eller liknande
 • Erfarenhet av att upprätta kravspecifikationer för komplexa utvecklingsprojekt
 • Erfarenhet av användar-, grupp-, och accesspolicyhantering i S3 objektlagringssystem
 • Förståelse för IT-säkerhet
 • God engelska

Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team både online och på plats i kontoret/labbet.

Meriterande:

Vi ser med fördel att du innehar några eller flera av följande erfarenheter, men det är inget krav:

 • Erfarenhet av eller intresse för LIMS (Laboratory Information Management System)
 • Erfarenhet av eller starkt intresse för arbete med Docker/Podman/Singularity
 • Erfarenhet av arbete med storskaliga beräkningsresurser (HPC)
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete enligt agile/lean

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-03-31

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1120/2023
Kontakt
 • Fredrik Boulund, fredrik.boulund@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, henry.wolling@ki.se
 • Carina Ekelund, carina.eklund@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb