Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, och biostatistik. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 270 anställda.

Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb. 

Prostatacancergruppen på MEB bedriver internationell spetsforskning inom prostatadiagnostik och skräddarsydd behandling. Specifikt har gruppen under fler år jobbat med artificiell intelligens-baserade modeller för att assistera patologer i deras bedömning av prostatabiopsier.


Din roll

För att åstadkomma modeller baserade på artificiell intelligens för att användas för patologisk bedömning av prostatabiopsier så krävs att de fysiska glas som biopsierna ligger på digitaliseras med hjälp av speciella scannrar för digital patologi. Kliniska variabler som beskriver biopsierna behöver också samlas in från rapporter skrivna av patologer på flera olika språk. Ditt ansvar är: 1) att noggrant gå igenom rapporterna i PDF format och samla in kliniska variablerna till strukturerade Excel-tabeller; 2) att digitalisera biopsier genom att scanna dem till högupplösta bilder med hjälp av en digitalpatologiscanner.

Tjänsten är en timanställning på 3-6 månader med flexibla arbetstider. Arbetet kan bara utföras på plats i Solna. Den som anställs kommer behöva vara tillgänglig för start omgående.


Vem är du?

Du är noggrann och jobbar bra självständigt och tillsammans med andra. Att kunna läsa rapporterna på finska och italienska är ett krav. Du måste också kunna kommunicera med kollegor på engelska. Vi kräver tidigare erfarenhet av digital patologi scanning med Grundium Ocus scanner.

Andra kunskaper i medicin, digital patologi eller datavetenskap är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.


Placering:
Solna


Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-728/2023
Kontakt
  • Martin Eklund, manager, martin.eklund@ki.se
  • Kimmo Kartasalo, kimmo.kartasalo@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-02-16
Sista ansökningsdag 2023-03-02

Tillbaka till lediga jobb