Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Som handläggare inom verksamhetsstödet för utbildningsrättsliga frågor och arbetsmiljö för studenter får du möjlighet att både arbeta självständigt och i team i en dynamisk och kreativ organisation.

Verksamhetsområdet omfattar bl.a. stöd till KI:s ledning och institutioner i frågor om gällande rätt inom utbildningen och att delta i/ansvara för utveckling av föreskrifter, anvisningar och administrativa processer. Det omfattar också att utbilda organisationen, att informera och kommunicera via webb och seminarier samt utreda individärenden.

Verksamhetsstödet utbildningsrättsliga frågor och arbetsmiljö för studenter hör till Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd, enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder. Andra funktioner på enheten är verksamhetsstöd för studenter med funktionsnedsättning, mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter, samordning av nätverk för handläggare, studievägledare och utbildningsadministratörer, utbildningsadministrativa processer mm.

Inom enheten finns det en samordnare för verksamhetsområdet utbildningsrätt och arbetsmiljö för studenter och nu utökar vi med en handläggare.

Din roll

Handläggaren kommer bl.a. att arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet inom utbildningsorganisationen för studenter på grundnivå och avancerad nivå men också med annat verksamhetsstöd. Exempel på arbetsuppgifter

 • Ta emot anmälningar om särskilda händelser och vara ett första stöd till utredaren på institutionerna 
 • Vara kontaktperson mot institutionerna i frågor kring det systematiska arbetsmiljöarbetet 
 • Delta i utvecklingen av ett nytt system för anmälningar 
 • Utbilda kursansvariga, lärare m.fl. arbetsmiljö för studenter
 • Utbilda studerandeskyddsrepresentanter och vara kontakt för dem
 • Hantera webbinformation kring verksamhetsområdet
 • Delta/leda arbete med förskrifter, anvisningar och processer

Arbetet ställer stora krav på att självständigt kunna driva frågorna framåt och på att samarbeta med utbildningsansvariga lärare ge ett bra stöd i verksamhetsfrågorna. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service eftersom vårt uppdrag till stor del innebär att stödja KI:s studenter och institutioner. Du ska också trivas i att arbeta administrativt arbete.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du är noggrann, strukturerad, tar egna initiativ, är lösningsorienterad och pedagogisk. Du arbetar gärna i team och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Du har integritet och ett gott omdöme.

Vi söker dig som har:

 • erfarenhet från arbete på lärosäte, i offentlig förvaltning eller motsvarande verksamhet, där du ska ha haft uppgifter inom området för tjänsten alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • minst 3-årig relevant högskoleutbildning, gärna inom juridik, arbetsmiljö, förvaltning eller personalområdet
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska,
 • en god analytisk och administrativ förmåga
 • arbete med ärendehantering, beredning av beslutsunderlag och verksamhetsstöd

Meriterande är digital erfarenhet och erfarenhet av webbkommunikation. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3557/2022
Kontakt
 • Charlotta Cederberg, enhetschef , 08-52486468,charlotta.cederberg@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-10-03

Tillbaka till lediga jobb