Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med syfte att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder samt bidra med kunskapsunderlag till riktlinjer och policydokument. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 9 forskargrupper, omkring 85 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Din roll

Vi söker en postdoktor till forskargruppen för hälso- och sjukvårdssystem (HSP), Solna, Stockholm, och undergruppen med ledning av Claudia Hanson - IMPlementation And QualiTy (IMPAQT). Anställningen innebär också ett nära samarbete med Institutionen för lärande, informatik, ledning och etik (LIME).

Den primära uppgiften är att leda och genomföra ett kvalitativt projekt som rör tveksamhet eller motstånd till vaccin i Sverige. Du ska samla och analysera primära kvalitativa data samt disseminera och publicera resultaten.

En andra huvuduppgift kommer bli att samordna Masters of Science modulen HSP-kursen (Health Systems and Policy) på 10 poäng som ingår i Masterprogrammet i hälsoekonomi, policy och management.

Slutligen kommer du ha möjlighet att utveckla en portfolio inom hälsosystem och hälsopolitiksforskning med de två stora forskningsprojekten ALERT och QUALI-DEC. Här ämnar vi att utveckla komparativ analys för att bättre förstå kvaliteter av förlossningsvård och varför kejsarsnitt blir vanligare på många ställen.

Andra ansvarsområden inkluderar deltagande i de akademiska kraven i 1) bidragsansökningar, 2) projektkoordinering, inklusive rapportskrivning och budgetering 3) dataanalys och 4) skriva vetenskapliga artiklar.

Den sökande bör vara villig att utföra resor i tjänsten vid behov.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

En doktorsexamen i hälsosystem eller medicinsk antropologi. Erfarenhet av insamling och publicering av primär kvalitativ data är ett krav för tjänsten. Dessutom krävs erfarenhet av undervisning av hälsosystem och hälsopolicy. Den sökande ska visa förmåga att hantera flera parallella projekt och interagera väl med andra medlemmar i gruppen. Dessutom krävs utmärkta kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för Global Folkhälsa (GPH)
Läs mer om projektet du kommer att arbeta i här och här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 3 november 2021.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4578/2021
Kontakt
  • Claudia Hanson, claudia.hanson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • SACO styrelse, saco@ki.se
Publicerat 2021-10-20
Sista ansökningsdag 2021-11-03

Tillbaka till lediga jobb