Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Syftet med projektet är att främja jämlik SRH och förbättra preventivmedelsrådgivningen för utrikesfödda kvinnor efter förlossning. För att möjliggöra förbättringar av vården och säkerställa en god vård för hela befolkningen är det angeläget att ta reda på hur det ser ut vad gäller preventivmedelsanvändning efter graviditet. Att ta reda på målgruppens tankar och idéer om hur vården kan förbättras är avgörande för att göra vården accepterad och relevant, och därför kommer IMPROVE att inkludera målgruppen i utvecklingen av preventivmedelsrådgivningen.

Din roll

Postdoktors uppgift är att fungera som del-projektledare och bi-handleda en doktorand. Då projektet är ett samarbetsprojekt innebär detta nära kontakter med vården, deltagare och andra forskare.

Projektet består av tre delar: Vi kommer med hjälp av gruppdiskussioner utforska hur utrikesfödda kvinnor och män från de största invandrarländerna ser på barnafödande, beslutsfattande, preventivmedelsanvändning och preventivmedelsrådgivning efter förlossning (studie 1). I den andra studien kommer vi studera kvinnors val av preventivmedel efter förlossning genom att barnmorskor registrerar detta i graviditetsregistret vid eftervårdsbesöket. Detta kommer att göras vid både kontroll och interventionsmottagningar. På interventionsmottagningarna kommer ett systematiskt förbättringsarbete genomföras och effekten av detta utvärderas genom en klusterrandomiserad studie. Detta görs tillsammans med en processutvärdering som syftar till att undersöka vilka insatser som hade/inte hade effekt, samt orsaker till att insatser fungerar/inte fungerar (studie 3).

Tjänsten är på deltid, 20% i 2 år med start hösten 2021.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Grundläggande krav:

  •  Disputerad barnmorska
  •  Tidigare erfarenhet av förbättringsarbete
  •  Erfarenhet av både kvantitativa och kvalitativa forskningsmetoder
  •  Tidigare erfarenhet av forskning om preventivmedelsanvändning
  •  God kunskap och erfarenhet av arbete inom svensk sjukvård
  •  Den sökande ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift

Önskvärt:

  •  Inter-disciplinär forskning
  •  Samarbetsförmåga
  •  Undervisning

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för kvinnors och barns hälsa här

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

För frågor om tjänstens innehåll är du välkommen att kontakta Elin Larson, elin.larsson@ki.se.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Hösten 2021
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2855/2021
Kontakt
  • Kristina Gemzell Danielsson, Prefekt, 08-524 800 00
  • Johanna Ahlström, HR-Partner, 08-524 823 97
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • John Inge Johnsen , SACO, john.inge.johnsen@ki.se
Publicerat 2021-06-10
Sista ansökningsdag 2021-06-23

Tillbaka till lediga jobb